2. Uluslararası Dil Ve İletişim Sempozyumu
2. Uluslararası Dil ve İletişim Sempozyumu İzmir'de başladı. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan London Metropolitan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.
2. Uluslararası Dil ve İletişim Sempozyumu İzmir'de başladı. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan London Metropolitan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ezendu Ariwa, İzmir’in uluslararası organizasyonları başarı ile yaptığına dikkat çekti ve Expo 2020 adaylığına destek verdi.
Dil ve İletişim Çalışmaları Enstitüsü tarafından, İzmir Üniversitesi’nin desteği ile bu yıl “Yenilikleri Keşif” başlığı altında düzenlenen 2. Dil ve İletişim Sempozyumunda konuşan Ariwa, “Dünyanın dört bir yanından akademisyenleri ikinci kez İzmir’de bir araya getiren bu sempozyumun başarısı, İzmir’in uluslararası bir organizasyon olan EXPO’da başarılı olabileceğinin en güzel göstergesidir.” dedi.
Ariwa sunumunda, internet kullanımından sosyal ağlara ve üniversiteler arası işbirliklerinden uzaktan eğitime kadar pek çok çalışmanın yeşil teknoloji kullanımı ile ortaya konmasının önemine dikkat çekti. İzmir Üniversitesi öğrencileri de sempozyuma katılanlara EXPO 2020 tişörtlerini dağıttı.
YENİLİKLERİN KEŞFİ HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR
Dil ve İletişim Çalışmaları Enstitüsü Başkanı ve Erzurum Atatürk Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Yavuz, AÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Beşe’nin açılış konuşmalarının ardından söz alan İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, “Dünya artık sınırların ortadan kalktığı bir coğrafya. Bu coğrafya içinde sanat, edebiyat, tarih, ekonomi, eğitim ve elbette dil, birbirinden ayrı düşünülemiyor, birbirini etkileyerek ve dönüştürerek gelişiyor, tüm dünyayı şekillendiriyor. Toplumsal olayların ülkelerden ülkelere sıçradığı, ekonomik krizlerin farklı ülke stratejilerini etkilediği, özellikle sağlık alanında yapılan çalışmaların tüm dünyada yankı bulduğu günümüzde dil ve iletişim alanında yeniliklerin keşfi hayati önem taşıyor” dedi.
Sempozyuma Japonya, Hindistan, Amerika, Birleşik Arap Emirlikleri, Tunus, Fransa, Rusya, İtalya, Hollanda, Mısır ve Polonya gibi 46 ülkeden yaklaşık 200 akademisyenin katıldı. CİHAN
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.