2016 TEOG sınavı ne zaman yapılacak?
TEOG maratonu başlıyor! 8. sınıf öğrencilerine yönelik yapılacak olan TEOG sınavı ne zaman?
TEOG ikinci dönem sınavı ne zaman yapılacak? TEOG sınavının yapılacağı tarihler belirlendi. Peki, 29 Nisan'da okullar tatil edilecek mi? İşte tüm detaylar...
Milli ğEitim Bakanlığınca (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik 27-28 Nisan'da yapılacak merkezi ortak sınavlara, 1 milyon 174 bin 427 öğrenci katılacak. TEOG 2'nci dönem sınavları 27-28 Nisan'da, yurt içinde 970 merkezdeki 16 bin 176 okulda ve 92 bin 924 salonda, yurt dışında ise 15 merkezde ve 21 okulda gerçekleştirilecek.
29 NİSAN TATİL Mİ?
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarına sayılı günler kala öğrenciler “Cuma günü tatil olacak mı?” sorusunu gündeme getirdi. TEOG ikinci dönem sınavları 27-28 Nisan’da yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, şu an için 29 Nisan Cuma tatil değil. Olağanüstü haller ve özel durumlar dışında 8’inci sınıf öğrencileri kendi okulunda sınava girecek. Sınavın olduğu okullarda o günlerde ders işlenmeyecek.
10 BİN ÖĞRENCİ TEK KİŞİLİK SINIFTA GİRECEK!
Sınav öncesinde özel gereksinimlerini belgelendiren ve bilgileri modüle işlenen 3 öğrenci hastanede, 179 öğrenci evde, 10 bin 884 öğrenci tek kişilik sınıfta sınava alınacak ve bu öğrencilere 15 dakika ek sınav süresi tanınacak.
EN ÇOK SORU NEREDEN GELECEK?
MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Bayram Çetin katıldığı bir televizyon programında "Bu sınavda ağırlıklı olarak ikinci dönem soruları olacak. Daha düşük oranda birinci dönem konularından da soru gelecek" ifadelerini kullandı.
HANGİ GÜN HANGİ DERS?
Sınav, yurt içi ve yurt dışındaki merkezlerde her 2 gün yapılacak oturum için saat 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayacak. Teneffüs araları 30 dakika olacak. Sınav uygulaması tüm merkezlerde eş zamanlı gerçekleştirilecek.Öğrenciler, 27 Nisan Çarşamba günü yapılacak birinci oturumda, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, 28 Nisan Perşembe günkü ikinci oturumda ise fen ve teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecek.
Her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C, D kitapçık türleri kullanılacak ve her bir ders yazılısının süresi 40 dakika olacak. Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava alınacak.Öğrenciler, bilgisayar özelliği bulunan her türlü cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz veya radyo gibi iletişim araçları ile sınava alınmayacaklar. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, ihlal gerekçesiyle salondaki görevlilerce hazırlanan tutanakla geçersiz sayılacak.
SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
İngilizce testini 1 milyon 166 bin 275 öğrenci, Fransızca testini 383 öğrenci, Almanca testini 370 öğrenci, İtalyanca testini de 11 öğrenci yanıtlayacak. TEOG sınavına giremeyen ve geçerli mazeretini belgelendirenler öğrenciler, 14-15 Mayıs'ta mazeret sınavlarına girebilecek. Sınav sonuçları, haziran içerisinde e-okul sisteminde açıklanacak.
SINAV SONUÇLARI NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?
*Ortak sınavlara katılacak olan öğrencilerin puanı tek puan türünde hesaplanacaktır.
*Her soru eşit ağırlığa sahip olacaktır.
*Her test için doğru cevap sayıları esas alınarak ham puanlar hesaplanacaktır.
*Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.
*Dönem puanı hesaplamasında kullanılacak olan sınav puanı; [(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü ile hesaplanacaktır.
*8’inci sınıfta her dönem için yapılan ortak sınavlar sonucunda yapılan hesaplama ile o döneme ait ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı bulunur. Her iki dönem puanının aritmetik ortalaması; ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur ve yerleştirmeye esas puanda kullanılır.
*Soru iptali olması durumunda ilgili soru o ders sınavına katılan bütün öğrenciler için doğru kabul edilerek değerlendirilecektir.
TEOG NEDİR?
Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş Sınavı(TEOG), 8.sınıf öğrencileri için yapılmakta olan sınavın kısa adıdır. Öğrenciler TEOG'da, Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, T. C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınava tabi tutulmaktadır. TEOG sınavları Fen ve Teknoloji, Matematik, Türkçe, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi olmak üzere 6 dersten yapılıyor. İki yıldır TEOG sınavlarındaki soruları, değişik illerdeki devlet okullarında görevli öğretmenler hazırlıyor. Bu yılın sorularını 83 öğretmenler hazırladı.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.