28 Şubat davasında 66. duruşma
28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan yargılandığı davanın 66. duruşması başladı.
Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kapatılması sonrasında Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesine devredilen davada, bu mahkemedeki ilk duruşmaya tutuksuz sanıklar, avukatlar ve müştekiler katıldı.
Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fevzi Şıngır, ilgili yasa gereği kapatılan Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesine devredildiğini hatırlattı.
Şıngır, duruşma sırasında mağdur ve sanıkların birbirlerine karşı saygılı olmalarını isteyerek, "Amacımız, adil bir yargılamayla adaletin tecellisini sağlamaktır" dedi.
Sanık yoklamalarının alındığı duruşmada, savunmaları alınamayan sanıklar Eser Şahan, Doğan Temel ile Cevat Temel Özkaynak'ın savunma yapması bekleniyor.
KADEM üyesi bir grup kadın davayı izliyor!
Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) üyesi bir grup kadın, 28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan yargılandığı davayı izlemek üzere Ankara Adliyesine geldi.
Adliye önünde grup adına açıklama yapan KADEM Başkanı Sera Aydın Yılmaz, davaya müdahil olmak için başvuruda bulunduklarını hatırlatarak "Merakla sonucu beklenen fakat hala sonuçlanmayan 28 Şubat Davası'nın yakından takipçisi olacağız" dedi.
28 Şubat sürecinin ne denli zorlu ve karmaşık olduğunun, sonuçlarının binlerce insanı mağdur ettiğinin farkında oldukları belirten Yılmaz, "Toplumun bütününü etkileyen 'Postmodern Darbe' olarak da adlandırılan 17'nci yılını dolduran irticaya karşı ordu ve bürokrasi merkezli 28 Şubat darbe sürecine ilişkin tutuklu hiçbir sanığın kalmaması manidardı. Mağdurların haklarının iadesi ve geç kalmış adaletin bir an önce tecellisi, sahip olduğumuz demokrasimizin devamı için son derece önemlidir" diye konuştu.
KADEM olarak demokrasiyi ve araçlarını kendilerine rehber edindiklerinin ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:
"Dernek olarak toplumumuza ve ülkemize zarar veren bu tür antidemokratik girişimlerin ve süreçlerin karşısında olduğumuzu ve bir daha yaşanmaması için STK'ların bu yönde vermesi gereken demokratik mücadelenin ne denli önemli olduğunu göstermek için buradayız. Davanın mağdurlar lehine sonuçlanmaması için STK'ların ortaya koyacağı irade son derece önemlidir. KADEM olarak kamuoyunu ve sivil toplum örgütlerini bu dava karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz."
Basın açıklamasının ardından gruptakiler, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davayı izlemek için duruşma salonuna girdi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.