1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Afet Eğitim Ve Simülasyon Merkezi Açılış İçin Gün Sayıyor
Afet Eğitim Ve Simülasyon Merkezi Açılış İçin Gün Sayıyor

Afet Eğitim Ve Simülasyon Merkezi Açılış İçin Gün Sayıyor

Simülasyon teknikleri kullanılarak deprem, fırtına, yangın, toprak kayması ve sel afetlerini anında yaşatacak olan Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezi açılış için gün sayıyor.

A+A-

Simülasyon teknikleri kullanılarak deprem, fırtına, yangın, toprak kayması ve sel afetlerini anında yaşatacak olan Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezi açılış için gün sayıyor. Merkez, 7,4 şiddetindeki depremi bizzat ziyaretçilerine yaşatıyor. Merkezde yer alan deprem sokağı deprem sonrasında yaşanan olayları göstererek öğretecek.

Birinci derecede deprem bölgesinde yer alan Bursa'da, 15 milyon TL'lik maliyetle afet merkezi yaptırıldı. Bursa Valisi Şahabettin Harput, Vali Yardımcısı Hüseyin Demirciler, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik Arabayatağı'ndaki araziye inşa edilen Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Binanın bütün donanımlarıyla birlikte tamamlanarak hizmete açılma aşamasına geldiğini ifade eden Vali Harput, şunları kaydetti: "Ülkemizin bu alandaki en büyük, en modern, en gelişmiş afet eğitim merkezinin şu andaki son halini değerlendirmek üzere arkadaşlarla bir araya geldik. Özellikle Japonlarla işbirliği halinde gerçekleştirdiğimiz bu proje, yaklaşık 15 milyon TL’ye mal olmuş olup, başta deprem olmak üzere 10 ayrı afete karşı halkımızın özellikle öğrencilerimizin, kamu kurumlarının, sanayi kuruluşlarının ve tümüyle vatandaşlarımızın bilgilenmesi ve bilinçlenmesi adına yapılan ülkemizin en modern, en mükemmel Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezi."

Eğitim merkezinin önümüzdeki günlerde büyük bir açılışla vatandaşların hizmetine sunulacağını anlatan Vali Harput, "Birinci derecede deprem bölgesi olan Bursa’mızda yaşayan yaklaşık 3 milyon insanımıza, ayrıca zaman içerisinde sadece Bursa’ya değil çevre illere de hitap edecek. Bu merkez, vatandaşlarımızın başta deprem olmak üzere 10 ayrı afet türünde en ince ayrıntısına varıncaya kadar bilgilenmesi ve bilinçlenmesi adına, can kurtarma adına ya da mal zayiatını en aza indirme adına fevkalade büyük önem taşımaktadır. İl Özel idaresi imkanlarıyla gerçekleştirdiğimiz bu projenin önümüzdeki günlerde açılışını yaparak vatandaşımızın hizmetine sunmak istiyoruz." dedi.

Merkezde, uygulamalı olarak deprem anı yaşatılmasına şahitlik eden Vali Harput, mini tatbikatı ilgiyle izledi. Vali Harput, tatbikatların bire bir gerçeğini yansıttığını ifade ederek müteahhit firma yetkililerine teşekkür etti. İl Özel İdaresi ek hizmet binası arazisinde 6 bin 800 metrekare alana inşa edilen, zemin kat, 1. ve 2. kattan oluşan binanın temel hedefi, doğal afetleri deneyim kazanarak öğretmek. Enkaz koridoru, deprem deneyim odası, bilgisayarlı eğitim odası, fırtına, lodos heyelan deneyim odası, üç boyutlu sinema, haberleşme deneyim odası, sergi salonu ve ilkyardım deneyim odası, yangın deneyim, duman deneyim, eğitim salonu ve kitaplığın yer alacağı afet binası insanların bizzat olayları görerek bilinçlenmesini sağlayacak.
CİHAN

Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezi açılış için gün sayıyor

Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezi açılış için gün sayıyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.