1. YAZARLAR

  2. Ufuk TÜRKYILMAZ

  3. ALİAĞA 'DA LİMANA 'SALLAMA' OPERASYONU
Ufuk TÜRKYILMAZ

Ufuk TÜRKYILMAZ

ETKİ TV
Yazarın Tüm Yazıları >

ALİAĞA 'DA LİMANA 'SALLAMA' OPERASYONU

A+A-

ALİAĞA'DA LİMANA 'SALLAMA' OPERASYONU

İzmir Gümrüklerinde yaşanan altın ile rüşvet çarkını, külçe altın kaçakçılıklarını, olayın patlamasının ardından İzmir Gümrüklerinde yapılan atamaları bir süredir sizlere özel bilgiler ışığında yazıyorum. Aliağa Gümrüğü'nde altın ile rüşvet çarkı, o müdür kaçıyor altın onu kovalıyor ve en son olarak 4 gün önce sizlere 'İzmir Gümrüklerinde neler oluyor' başlığı ile bir köşe yazısı daha yazıp yaşanan rüşvet çarkındaki yine özel bilgileri sizinle paylaşmıştım. 

Sesimiz ve yazımız duyulmuş ki; İzmir Polisi bugün her zaman olduğu gibi olaylara seyirci kalmadı. Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Aliağa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Bürosu (KOM) rüşvet çarkına kalınca bir sopa sokarak ikinci ve büyük bir operasyona imza attı. Savcılık ve polisin bu seferki hedefinde gümrük, ithalat ve ihracatta önemli ve stratejik liman olan Aliağa Bölge Liman Başkanlığı'na operasyon düzenledi. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK)nun da raporları ışığında devlete yapışmış kenelere bir darbe daha indirildi. 

AÇIKLAMA YAPILDI

Bugün yapılan operasyonda aralarında memurların da olduğu 32 kişi daha gözaltına alındı. İzmir Aliağa Gümrüğü'nde daha sonra Aliağa Liman Başkanlığı'nda başlayan altın ile rüşvet çarkı Mardin, Manisa ve ve Tokat'a kadar uzandı. Gözaltına alınanlar arasında ise, gümrük müşavirleri ve bazı gümrükleme şirketlerinin sahipleri ile acenta sahiplerinin olduğu bana gelen bilgiler arasında. Ayrıca yine ulaştığım bilgilere göre savcılık 61 kişi hakkında yakalama kararı çıkardı. Yakalama ve gözaltı kararı verilenlerin 6' sı ise kamu görevlisi. 

GÜMRÜK DİLİNDE 'SALLAMA' YAPMIŞLAR!

İddiaya göre hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkaran zanlıların Aliağa'da bulunan çeşitli limanlara gelen konteynırları eksik gösterdikleri, eksik gösterilen konteynırdaki ürünlerin kaçak ve gümrüksüz olarak yurda soktukları yine Aliağa'daki limanlara yanaşan içerisinde kaçak eşya olan gemileri kayıt etmedikleri belirtildi.  Kayıt altına alınmayıp içeri sokulan gemilerde özellikle, altın, elektronik sigara, kaçak sigara, kaçak elektronik eşyalar olduğu öğrenildi. Polisin savcılık izniyle rüşvet çarkını gizli kameralarla kayıt altına aldığı da belirtildi. Aliağa KOM Büro Amirliği'ne götürülen şüphelilerin ise işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Yazılarımızla devam edeceğiz İzmir Gümrükleri'nde ve Aliağa Liman Başkanlığı'nda yaşanan  rüşvet çarkına.  Ama en büyük beklentim ise şu: Umarım bu rüşvet çarkının bir boyutu olan uyuşturucu trafiği de bu soruşturmalarla çözülür. Çünkü gümrük dili ile 'sallama' yapılan gemilerde inanıyorum ki uyuşturucu da vardır.

Bekleyip, göreceğiz..

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.