1. YAZARLAR

  2. Ufuk TÜRKYILMAZ

  3. ALTIN İLE RÜŞVET ALINAN ALİAĞA GÜMRÜK MÜDÜRÜ'NE BİLİN BAKALIM NE OLDU?
Ufuk TÜRKYILMAZ

Ufuk TÜRKYILMAZ

ETKİ TV
Yazarın Tüm Yazıları >

ALTIN İLE RÜŞVET ALINAN ALİAĞA GÜMRÜK MÜDÜRÜ'NE BİLİN BAKALIM NE OLDU?

A+A-

Flaş bir gelişmeyi taşıyalım yeni köşe yazımıza bu hafta.

ETKİ Haber ve Etki TV'nin yani İzmir'de ben Ufuk Türkyılmaz, Ankara'da ise Aykut Onur Kalaycı'nın başkent koridorlarından aldığı özel habere göre;

Sözde eroin ve metamfetamin adlı uyuşturucuların batıya açılan kapısı olan ancak ne hikmetse gümrüklerinde 'ASPİRİN' bile yakalanmayan İzmir Gümrüğü'nde taşlar yerinden oynadı.

An itibariyle aralarında Çeşme Gümrük Müdürlüğü, Adnan Menderes Havalimanı Gümrük Müdürlüğü, İzmir Serbest Bölge Gümrük Müdürlüğü, Aliağa ve Foça Gümrük Müdürlüklerine yeni atamalar yapıldı, koltuklar el değiştirdi.

HANGİ KISTASA GÖRE ATAMALAR YAPILDI?

Dedik ya, 'İzmir Gümrüğü'nde taşlar yerinden oynadı' diye...Oynadı ama nasıl oynadı, kim oynattı, hangi neye göre oynattı anlaşılamadı. Kamu kurum ve kuruluşlarında ne yazıktır ve ne üzücüdür ki, toplumun vicdanını kanatan veya vicdan muhasebesi yaptığı atamalardan biri de İzmir Gümrüğü'nde gerçekleştirildi. Yapılan atamalarda hangi başarı kıstas alınarak yapıldı, çoğu atamalarda olduğu gibi İzmir Gümrüğü'nde yapılan atamalarda da anlaşılamadı.

ALTINLA RÜŞVET ALINAN KAPININ MÜDÜRÜ'NE NE OLDU?

Nasıl mı? Anlatayım...!

Çok değil daha üç dört ay önce İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) görevlileri Aliağa Gümrük Müdürlüğü'nde rüşvet operasyonu yaptı. Teknik ve fiziki takip ile aylarca izlenen ve aralarında GÜMRÜK GÖREVLİLERİNİN DE BULUNDUĞU organize oluşuma darbe indirildi. 

MAKAMINDAN ALINDI!

İzmir ve Aliağa Cumhuriyet Savcılıklarınca soruşturulan rüşvet çarkında gümrük görevlilerinin bırakın Türk Lirasını, ABD Dolarını, Euro'yu ALTIN ile rüşvet aldıkları ortaya çıktı.

Rüşvet çarkı yazılı ve görsel basında günlerce işlendi, yorumlar yapıldı. İşte rüşvet çarkının altın ile döndüğü Aliağa Gümrük Müdürü beyefendi de son atamalarda o bulunduğu makamdan alındı. 

Peki koltuğundan mı oldu? Ankara 'Kardeşim seni yönettiğin gümrükte rüşvet çarkı kurulmuş, devlet soyulmuş bende seni o makamdan alıyorum mu' dedi. Yukarıda yazdık ya kamu kurum ve kuruluşlarında yaşanan bazı atamalar toplumda vicdanları kanatıyor diye.

İşte yine öyle bir şey oldu. Devletin soyulduğu Aliağa Gümrüğü'nün müdürü, Türkiye'nin önemli gümrük müdürlüklerinden biri olan Adnan Menderes Havalimanına Gümrük Müdürü olarak atandı. Atamayı yapan kalemin hangi kıstasa ve vicdana dayanarak atama anlaşılamadı. O kalemin yaptığı atama gümrük camiası içerisinde de ciddi rahatsızlık yarattı.

İŞTE DİĞER ATAMALAR

İzmir Gümrüğü'nde yapılan son dakika atamaları ve atananları isimleri ise şöyle sıralandı:

Orhan Evintan İzmir Gümrük Müdürlüğünden Çeşme Gümrük Müdürlüğüne,

Mehmet Salih Arık Aliağa Gümrük Müdürlüğünden Adnan Menderes Havalimanı Gümrük Müdürlüğüne,

Ümit Tünalp Ege Serbest Gümrük Müdürlüğünden İzmir Serbest Bölge Gümrük Müdürlüğüne,

Mahsum Bağırtan Adnan Menderes Gümrük Müdürlüğünden Ege Serbest Bölge Gümrük Müdürlüğüne,

Muharrem Canik İzmir Yolcu Salonu Gümrük Müdürlüğünden Foça Gümrük Müdürlüğüne,

Ünsal Yıldırım İzmir Serbest Bölge Gümrük Müdürlüğünden Aliağa Gümrük Müdürlüğüne,

Alper Kaçmaz Foça Gümrük Müdürlüğünden Dikili Gümrük Müdürlüğüne,

Hasan Kocuk Dikili Gümrük Müdürlüğünden İzmir Gümrük Müdürlüğüne ve Bahri Şahin Çeşme Gümrük Müdürlüğünden İzmir Yolcu Salonu Gümrük Müdürlüğüne atandı.

İzmir Gümrüklerinde an itibariyle taşlar yerinden oynadı. Ama nasıl oynadı, kim oynattı, hangi kıstasa, başarıya göre oynattı anlaşılamadı...!

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum