1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Ankaralı Genç İşadamları: Hepimiz Aynı Geminin Personeliyiz
Ankaralı Genç İşadamları: Hepimiz Aynı Geminin Personeliyiz

Ankaralı Genç İşadamları: Hepimiz Aynı Geminin Personeliyiz

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Abdullah Değer, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara ilişkin, "Olayların son bulmaması halinde Türkiye ekonomisi ve dünyadaki imajımız zarar görmeye başlayacak.

A+A-

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Abdullah Değer, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara ilişkin, "Olayların son bulmaması halinde Türkiye ekonomisi ve dünyadaki imajımız zarar görmeye başlayacak. Bu konuda iktidar da, muhalefet de, sokaktaki vatandaş da üzerine düşeni yapmak zorundadır.” dedi.

ANGİAD Başkanı Abdullah Değer, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili yaptığı yazılı değerlendirmede, "Hepimiz aynı geminin personeliyiz. Türkiye, son günlerde yaşanan toplumsal olaylar bağlamında sıkıntılı ve endişe verici bir süreçten geçmektedir. Güvenlik güçlerinin sergileyeceği duyarlı ve özenli davranışların yanı sıra, vatandaşların tepki ve protestolarının da meşru zeminde, yasal sınırlar içinde kalarak, şiddetten uzak bir tutum içerisinde olması gerekir.” ifadesine yer verdi. Başkan Değer, Türkiye açısından son derece hassas bir dönem yaşandığına dikkati çekerek, bu süreçten, ülkenin ve toplumsal barışın yara almadan çıkmasının en büyük dileği olduğunu kaydetti. Değer, “Bunun için masum talep ve niyetlerle, kaosa zemin hazırlayacak çaba ve girişimler birbirinden ayrı tutulmalıdır.” diye belirtti.

"GELİŞMELER BU KADAR İYİ İKEN…"

Abdullah Değer, demokrasi ile ekonomik gelişmenin ayrılmaz bir bütün olduğuna inandıklarını dile getirerek, şunları kaydetti: "Demokratikleşme ve ekonomik gelişme alanında son yıllarda sergilediğimiz önemli başarının, bir kaos sürecine kurban edilmesinin toplumun tüm kesimleri için telafisi zor sonuçlar doğuracağı aşikardır. İstikrarın, toplumun tüm kesimlerinin yararına olacağından hareketle, pozitif düşünce ve demokrasi ortak paydasında kenetlenmemiz hepimiz için olumlu sonuçlar doğuracaktır. Bunun için sevgi, saygı ve beraberlik duyguları içinde hareket ederek, ortak akıl, ortak sorumluluk, yeniden ivme kazanmış demokratikleşme ve empati eşliğinde herkesi bir kere daha duyarlı ve sağduyulu davranmaya davet ediyoruz.”

"MUHALEFET DİKKAT ETMELİ"

Değer, Gezi Parkı olaylarını fırsat bilerek ortalığı karıştırmaya çalışanlara asla fırsat verilmemesi gerektiğine de işaret ederek, şöyle devam etti: “Bu noktada özellikle muhalefet partilerine büyük görev düşmektedir. Eylemleri ve söylemleriyle ortamı germeye çalışanlar bunlara derhal son vermelidir. Hiçbir partinin, hiçbir siyasi ideolojinin arka bahçesi olmayan Ankara Genç İşadamları Derneği olarak bu olayda sağduyu ve diyalogdan yana olan herkesin yanındayız. Sokağın nabzının tutulması, taleplerinin dinlenmesi ve beklentilerinin karşılık bulması için çaba harcanmasını, dolayısıyla olayların son bulmasını diliyoruz. Olayların devam etmesi durumunda iş dünyasının büyük ve telafisi olmayan zararlara uğrayacağını hatırlatmak istiyoruz. Haftalardır yaşanan olaylar karşısında büyük endişe ve üzüntü yaşayan bizler farklı düşünceleri olan, farklı fikirlere sahip kişilere saygı duyulmasını savunuyoruz."

ÇÖZÜM YERİ TBMM’DİR

Taksim Gezi Parkı'ndaki olayların ekonomik boyutuna da değinen Abdullah Değer, yaşananlardan sonra borsanın düştüğü ve yatırımcının ürktüğünü hatırlattı. Değer, "Bizim çözüm yerimiz Meclis’tir. Başka bir yerde çözüm aramak ülkeyi sıkıntıya sokar. Meclis bu yaz mesai yaparak, sorunlarımızı çözmeli ve kamuoyunun beklentilerini yerine getirmelidir. Zira seçim atmosferine girdikten sonra en az 2- 3 yıl daha sorunlarımız ötelenecektir. Ülkenin böyle bir lüksü yoktur. Meclis'ten tatil yapmayıp vatanperverlik yapmalarını, sorunlarımızı çözmelerini bekliyoruz." çağrısında bulundu.

REFERANDUM ÖNEMLİ SEÇENEK

Taksim Gezi Parkı'na yapılması planlanan AVM projesi konusunda referandum yapılmasının da önemli bir seçenek olduğunu kaydeden Başkan Değer, "Referandum seçeneği mutlaka değerlendirilmeli, projenin uygulanıp uygulanmayacağı halka sorulmalıdır. Bu süreçte de sokaktaki tansiyonun dinmesi için AVM projesi askıya alınmalıdır." dedi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.