1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Beklenen istifa geldi: Koray Aydın İYİ Parti’den istifa etti!
Beklenen istifa geldi: Koray Aydın İYİ Parti’den istifa etti!

Beklenen istifa geldi: Koray Aydın İYİ Parti’den istifa etti!

İYİ Parti Kurucularından ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, partisinden istifa etti. Genel seçimlerde 43 milletvekili elde eden İYİ Parti'nin meclisteki sandalye sayısı 34'e düşmüş oldu.

A+A-

Bir süredir istifa edeceği haberleriyle gündeme gelen partinin kurucu isimlerinden Ankara Milletvekili Koray Aydın, partiden istifa ettiğini açıkladı.

Koray Aydın kararını sosyal medya paylaşımıyla duyurdu.

“İYİ Parti’deki bütün bu erime ve gerileme süreci, bizzat Sayın Akşener’in sevk ve idaresinde gerçekleşti.” diyen Koray Aydın, “İYİ Parti’de varlığımıza, görüş, fikir ve önerilerimize artık pek fazla ihtiyaç duyulmadığına üzülerek kanaat getirmiş bulunuyorum.” dedi.

"BELLİ BİR BİRİKİMİN SONUCU"

İYİ Parti’nin eski genel başkanı Meral Akşener’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la Beştepe’de yaptığı görüşmeye değinen Koray Aydın, “Bu kanaate varmamda Saray’daki malum görüşme ve sonrasındaki gelişmeler, bardağı taşıran son damla olmuştur. Dolayısıyla bu kanaatim yaklaşık iki yıllık bir sürece dayanan, belli bir birikimin sonucudur.” dedi.

"ÜZÜLEREK İSTİFA EDİYORUM"

Koray Aydın, “İYİ Partili dava arkadaşlarımla yaptığım uzun istişareler sonucunda; özetle ifade ettiğim gerekçelerle, Kurucular Kurulu Üyesi ve Ankara Milletvekili olduğum, belli dönemlerde önemli görevler üstlendiğim İYİ Parti'den üzülerek istifa ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Aydın, yoluna bağımsız olarak devam edeceğini de açıkladı.

Bu istifayla birlikte İYİ Parti'nin Meclis'teki sandalye sayısı 34'e geriledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.