1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin devletini tanıma çağrımızı bir kez daha hatırlatıyorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin devletini tanıma çağrımızı bir kez daha hatırlatıyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin devletini tanıma çağrımızı bir kez daha hatırlatıyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "7 Ekim'den bu yana 9 ülke, Filistin devletini tanımıştır. Hala bunu yapmayan ülkelere Filistin devletini tanıma çağrımızı bir kez daha hatırlatıyorum." dedi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sırbistan ziyareti münasebetlerimizin ahdi zeminini güçlendirecek metinlere, 11 anlaşmaya imzayı attık. Ticaret hacmimiz iki yıl üst üste 2 milyar doları aştı. 5 milyar dolarlık ortak hedefimize ulaşmak için adım atmaya devam ediyoruz. Sırbistan'daki yatırımlarımız, son 12 yılda 1 milyon dolardan 405 milyon dolara çıktı." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bosna Hersek'in siyasi kırılganlığının bir an önce geride bırakılması noktasında Sırbistan'ın yapıcı yaklaşımının önemini vurguladım." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "7 Ekim'den bu yana 9 ülke, Filistin devletini tanımıştır. Hala bunu yapmayan ülkelere Filistin devletini tanıma çağrımızı bir kez daha hatırlatıyorum." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizler Türkiye ve Sırbistan olarak el ele bir adım atmalıyız ama bu adım, barışın korunmasını temine dayalı bir savunma sanayinin aramızda teşkilidir." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Savunma sanayi) Biz de olan imkanlar var, Sırbistan'da olan imkanlar var. Bu imkanları en güzel şekilde değerlendirmek suretiyle geleceğe yürüyeceğiz. Kimse de Türkiye ve Sırbistan'ın savunma sanayine yönelik, içeriğinde neler olması gerekir bunu bizim dışımızda belirlemeye kalkmasın." dedi.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.