1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Demokratik Anayasa Olmadan Ülkenin Sorunları Çözülmez
Demokratik Anayasa Olmadan Ülkenin Sorunları Çözülmez

Demokratik Anayasa Olmadan Ülkenin Sorunları Çözülmez

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Meclis'in yeni anayasa çıkarmak yerine çıkarmama konusunda anlaştığını ileri sürdü.

A+A-

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Meclis'in yeni anayasa çıkarmak yerine çıkarmama konusunda anlaştığını ileri sürdü. CHP ve AK Parti’nin, bir kılık kıyafet konusunda dahi anlaşamayan iktidar ve muhalefetin yeni Anayasa’da anlaşmasının mümkün olmadığını kaydeden BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “İktidar 'yapmak için uğraştık olmadı' diyecek. Üzerinden atacak. Demokratik bir anayasa olmadan ülkenin sorunları çözülmez.” dedi.

Turistik Park'ta yapılan BBP Aydın 8. Olağan Kongresi'nde konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ülkenin birinci gündeminin terör olduğunu ve buna çözüm bulunmadığı takdirde diğer sorunların çözümünün de mümkün olmadığını ifade etti. BBP Genel Başkanı Destici, teröre çözüm sürecinde iktidarın oy hesabı yüzünden terör örgütü PKK’nın meşrulaştırıldığını iddia etti. “PKK’nın siyasallaşması gün meselesi. Sonra da devletleşmesi var.” diyen Destici, şunları söyledi: “Sistem böyle olduğu müddetçe Meclis 4 kişinin ipoteği altındadır. Başbakan Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Apo. Bunlar ne derse o. Diğerlerinin hiçbir hükmü yok. İktidar, Türkiye’nin problemlerini çözmeden yönetmeye devam ediyorlar. Kim bizim önümüze hangi suni gündem maddeleriyle oy devşirmeye kalkarsa kalksın 1. gündem terördür. Ülkemizde 30 yıldır terör belasıyla mücadele ediyormuş yaparak milleti kandırdılar. Biz, bunu bitirmezseniz sizi bir gün masaya oturturlar dedik. Ve oldu. Terörün çözümü için 30 yıl her şeyi denediniz. Başaramadınız. Ne yapılacak, oturacaksın anlaşacaksın. Bunu söyleyecekler dedik, Türkiye şu anda aynen bunları yaşıyor. Teröre çözüm süreci başladıktan sonra birilerini suçlamaktan başka bir şey yapmadılar. Tek hassasiyetleri vardı. Ben ne olurum, benim partim ne olur, böyle söylersem oy mu kazanırım, böyle söylersem oy mu kaybederim, bunun yanında durursam oy mu kazanırım, bunun yanında durursam oy mu kaybederim? Tek hassasiyetleri buydu. Bu muhalefet için de iktidar için de geçerlidir."

Teröre çözümde vatandaşların PKK’nın muhatap alınmasından rahatsız olduklarını ifade eden Destici, sözlerine şöyle devam etti: "Vatandaşım 30 yıldır devletin yanında durmuş, ölmeyi göze almış, ama demiş ki ben bu bayrağın altından bir ve beraber yaşayacağım demiş. Ama iktidar çözüm sürecinde 30 yıldır devletin yanında duran vatan evlatlar yerine, 30 yıldır sana kan kusturan, kardeşi ne kurşun sıkan soyu sopu ne olduğu belli olmayanlarla masaya oturup onları muhata alıyor. Bu gidilen yol yol değil. Bu yol üç şey yapar dedik. Önce PKK’yı meşrulaştırır. Siyasallaştırır daha sonra da devletleştirir. Şu anda meşrulaştı. Siyasallaşma gün meselesidir. Daha sonra da devletleşmedir. Biz bu konuda hükümeti de milletimizi de uyarıyorum. Başbakan insanları kamplaştırma yerine birleştirici açıklamalar yapmalı.”

Divan Başkanlığını BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe’nin yaptığı BBP Aydın 8. Olağan Kongresi'nde tek liste olarak yapılan seçimde eski İl Başkanı Mehmet Yeter yeniden il başkanı seçildi. Yönetimde şu isimler yer aldı: İl Başkanı Mehmet Yeter, yönetim kurulu üyeleri Ali İhsan Yılmaz, Nail Kocabay, Akif Çerçi, Fatih Kaymaz, Mustafa Sadık Tabak, Muhsin Aydoğdu, Ertan Gökçe, Halil İbrahim Seyyaroğlu, Gürşat Çay ve Salih Taşpınar. CİHAN

BBP lideri Destici: Demokratik anayasa olmadan ülkenin sorunları çözülmez

BBP lideri Destici: Demokratik anayasa olmadan ülkenin sorunları çözülmez

BBP lideri Destici: Demokratik anayasa olmadan ülkenin sorunları çözülmez

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.