1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Dilan Polat mahkeme salonunu ağlayarak terk etti
Dilan Polat mahkeme salonunu ağlayarak terk etti

Dilan Polat mahkeme salonunu ağlayarak terk etti

İstanbul Anadolu Adliyesi'nde Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 28 sanıklı davanın ikinci gün duruşmaları devam etti.

A+A-

İlk gün olduğu gibi, ikinci gün de sanıkların rahat tavırları dikkat çekti. Dilan Polat, duruşmanın ilk saatlerinde gözyaşları içinde mahkeme salonunu terk etti ancak kısa bir aradan sonra geri döndü. Polatlar davasında mütalaa açıklandı.

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Ahmet Gün geldi. Diğer tutuklu sanıklar Engin Polat, Alper Kürşat Polat, Sezgin Polat ise Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı. 

Dilan Polat'ın da aralarında bulunduğu tutuksuz sanıklar ile avukatları da duruşmada hazır bulundu. 

Tutuksuz sanıklardan Zekayi Tepe suçlamaları reddedip, Polat ailesinden hiçbiriyle görüşmediğini ve tanımadığını iddia ederek, "Mal varlıklarımız üzerinde tedbir var. Ciddi anlamda bir sıkıntının içerisindeyiz. Tedbirlerin kaldırılmasını ve yurt dışı yasağımın kaldırılmasını talep ediyorum." dedi.

Tutuksuz sanık Mustafa Özalp, bir ajansının olduğunu, 20 yıllık iş hayatında yasa dışı hiçbir işte bulunmadığını, bulunanlarla da iletişiminin olmadığını savundu. 

Şirketlerinde "mail order" sistemini hiç kullanmadıklarını öne süren Özalp,"Dilan Polat aplikasyonunu ben geliştirdim. Herkes indirebilir. E-Nabız'dan sonra 1,5 senede en çok indirilen uygulamadır. Markayla işbirliği yapan herkes kullanabilir. Benim ajansımda kayıtlı 2 bin influencer var. Polatlar bizim sadece müşterimizden biridir." diye konuştu.

Dilan ve Engin Polat'ın avukatı Sevinç Horoz ise ailesel bir yapıdan örgüt çıkmasının söz konusu olmadığını söyledi. 

Bugünkü gelir kaynaklarının ticari faaliyetlerinden kaynaklandığını iddia eden Horoz, "Kara paradan bahsetmek mümkün değildir. Mail order içeren bir şirket söz konusu değildir. Dosya içerisinde somut olarak yer alan hiçbir delil söz konusu değildir. Bütün ticari hayatları ellerinden alınmıştır. Tüm şirketleri kayyum tarafından idare ettirilmektedir." dedi.

Görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, sanıkların emanetlerde bulunan eşyasının ve delil değeri taşımayan materyalin iadesini, duruşmadan vareste tutulmak istenen sanıkların savunmalarının alınmış olması nedeniyle taleplerinin kabulüne karar verilmesini talep etti. 

Savcı, mevcut delil durumu gereği sanıkların mal varlıkları hakkında konulan tedbirin devamına fakat bazı sanıkların emekli maaşlarına getirilen kısıtın kaldırımasına, belirlenen yerlere başvurmak ve yurt çıkış yasağı şeklinde adli kontrol bulunan sanıklar hakkındaki belirlenen yerlere başvuru şeklindeki adli kontrolün kaldırılmasına, yurt dışına çıkmama yönünden bulunan adli kontrol kararlarının ise devamına karar verilmesini istedi. 

Tutuklu sanıklar Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün'ün lehine tahliye gerektirecek ölçüde henüz bir değişikliğin bulunmaması, tutuklama kararındaki gerekçelerin halen mevcudiyetinin korumasının yanı sıra sanıkların üzerine atılı suçlara dair delillerin mevcudiyeti, suçların vasıf ve mahiyeti, tutuklu sanıkların kaçma şüphesi bulunması hususları göz önüne alınıp tutukluluklarının devamına karar verilmesi savcılıkça talep edildi. 

Duruşmaya mahkemenin ara kararını açıklaması için yarın devam edilecek. / SÖZCÜ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.