Doğal Yaşam Parkı’ndaki 12 Hayvan Üniversiteye Geçti
İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, üretim fazlası olan 10 türden 26 hayvanı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi’ne bağışladı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, üretim fazlası olan 10 türden 26 hayvanı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi’ne bağışladı.
Avrupa’nın önde gelen hayvanat bahçeleri arasında gösterilen İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, ziyaretçilerine, belgesellerde izledikleri hayvan türlerini yakından görme fırsatı veriyor. Parkın doğal koşullarında hızla üreyen hayvanlardan üretim fazlası olanlar ise diğer illerdeki hayvanat bahçeleri ve üniversitelerde kurulan doğal yaşam alanlarına hibe ediliyor. Son olarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne 4 ceylan, 2 cüce keçisi, 2 bıldırcın, 2 kırmızı altın sülün, 2 yeşilbaş ördek bağışlandı. Bağışlanan 5 türden 12 hayvan, üniversiteden gelen ekibe teslim edildi.
Öğrencilerin ders streslerini atmaları için üniversite kampüsü içinde doğal yaşam alanı oluşturduklarını belirten Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknik Şube Müdürü Yusuf Akkaya, “İsteğimizi geri çevirmeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne rektörüm ve öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum. Hibe edilen hayvanlar, oluşturduğunuz doğal yaşam alanında özgürce dolaşacaklar. Öğrencilerimiz de ders saatleri dışında kalan zamanlarda bu hayvanları izleyebilecekler.” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde kurulan yaşam alanına da 5 türden 14 hayvan hibe etti. 6 kırmızı alın sülün, 2 gümüş sülün, 2 mavi omuzlu tavus kuşu, 2 siyah omuzlu tavus kuşu ile 2 Silifke tavuğu, bundan sonra 'üniversiteli' olarak yaşamlarına devam edecekler. CİHAN
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.