1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Gençlerbirliği'ne Haciz Şoku: Şampiyonluk Kupasına El Konuldu
Gençlerbirliği'ne Haciz Şoku: Şampiyonluk Kupasına El Konuldu

Gençlerbirliği'ne Haciz Şoku: Şampiyonluk Kupasına El Konuldu

Ankara'nın köklü futbol kulübü Gençlerbirliği, yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle haciz darbesiyle sarsıldı.

A+A-

Kulübün Alagöz Holding’e olan 69 milyon liralık borcu nedeniyle, şampiyonluk kupasının da aralarında bulunduğu çok sayıda kupa ve demirbaşa el konuldu.

TFF 1. Lig'de mücadele eden Gençlerbirliği, bir süredir içinde bulunduğu mali krizle boğuşuyor. Alagöz Holding’den aldığı finansal desteği zamanında ödeyemeyen başkent ekibi, ciddi bir borç yükü altında kaldı. Holding, kulübe iki farklı şirketi üzerinden toplam 69 milyon lira borç vermiş, ancak borcun geri ödenmemesi üzerine hukuki süreç başlatılmıştı.

T24’ün haberine göre; alacaklarını tahsil etmek için harekete geçen Alagöz Holding, Asliye Hukuk Mahkemesi'nden ihtiyati haciz kararı aldı. Bu karar doğrultusunda, Ankara Batı İcra Dairesi’ne başvurularak haciz işlemleri başlatıldı.

Alagöz Holding’in avukatı Osman Gökmen ve icra memurları, bugün Yenimahalle’deki İlhan Cavcav Tesisleri'ne giderek haciz işlemini gerçekleştirdi. Haciz kapsamında kulübün şampiyonluk kupası başta olmak üzere birçok kupa ve elektronik cihazlara el konuldu. Televizyonlar, bilgisayarlar ve yazıcılar gibi demirbaşlar da haczedilen eşyalar arasında yer aldı.

Gençlerbirliği, kendisine tanınan süre içerisinde borcunu ödemezse, haczedilen kupalar ve eşyalar geri alınamayacak. Kulüp bu zor süreçte borcunu ödeyip el konulan mallarını kurtarmak zorunda.

Bu gelişmeler, Ankara'nın tarihi kulübü Gençlerbirliği'nin içinde bulunduğu ekonomik çıkmazı daha da derinleştirdi. Kulüp, geleceğini yeniden inşa etmek için kritik bir eşiğe geldi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.