1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Gülüş Tasarımı İle Daha Güzel Gülümseyin'
Gülüş Tasarımı İle Daha Güzel Gülümseyin

'Gülüş Tasarımı İle Daha Güzel Gülümseyin'

Acıbadem Bursa Hastanesi Diş Hekimi Beyhan Kasapoğlu, estetik diş hekimliğinde son derece çarpıcı gelişmeler yaşandığını belirtti.

A+A-

Acıbadem Bursa Hastanesi Diş Hekimi Beyhan Kasapoğlu, estetik diş hekimliğinde son derece çarpıcı gelişmeler yaşandığını belirtti. Kasapoğlu, "Daha güzel bir gülümseme ve daha beyaz dişler için bütün dişin kesilip küçültülmesi ve üzerlerine porselen kuronların yapılması gibi zorlu yöntemler, günümüzde terk edilmiş teknikler arasında yer alıyor. Bunun yerine pembe estetikle sağlıklı dişetlerine kavuşan hastalara, dişlerin beyazlatılması ve takip eden seansta estetik restorasyonlarla (estetik dolgularla) hareket kazandırarak yeni bir gülümseme tasarlanabiliyor. Üstelik tedaviye başlamadan önce final-bitim halini ya da hastanın hayalindeki gülümsemeyi kendisine gösterebiliyoruz."

Beyhan Kasapoğlu, yaptığı açıklamada, diş estetiğinde tercih edilen yöntemlerle ilgili bilgiler verdi. Kasapoğlu, "Diş eti tedavileri ile sağlıklı pembe diş etine kavuşulması, kahve - sigara gibi alışkanlıkların neden olduğu renklenmelerin yanı sıra kalıtsal (yapısal) ciddi renklenmeleri beyazlatma (bleaching) ile giderilmesi, çapraşıklıkların kısa süreli ve sosyal hayatımızı etkilemeden ortodontik tedavilerle düzenlenmesi, dişlerin ısırma yüzeylerindeki aşınmalar sonucu çeneler arasındaki dikey boyut kaybıyla oluşan yaşlı görünüm ve eklem sorunlarının düzeltilmesi, son olarak dişlerden hiç aşındırma yapılmadan uygulanan bonding tekniği yada porselen laminat veneer ile yeni gülüşler tasarlanabiliyor. Tüm bu yöntemler eskiye oranla çok daha kolay gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca kalıcılığı ve koruyucu uygulamaları çok daha etkin ve başarılı şekilde uygulanabiliyor." dedi.

Estetik diş hekimliğinde henüz tedavinin planlanma aşamasında sonuçlarının tahmin edilebilir oluşuna dikkat çeken Kasapoğlu, "Tedavinin sonuçları, sürecin en başında, beklenmeyen sürprizlere yol açmayacak şekilde öngörebiliyor ve daha başlamadan sonuçlar hastalara daha kesin bir şekilde sunulabiliyor." dedi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.