Hacısalihoğlu: Proje Olmadan Gelişme Ve Kalkınma Mümkün Değil
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Suat Hacısalihoğlu, proje olmadan gelişme ve kalkınmanın mümkün olmadığını kaydetti.
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Suat Hacısalihoğlu, proje olmadan gelişme ve kalkınmanın mümkün olmadığını kaydetti.
Başkanı Hacısalihoğlu, odanın Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy başkanlığında yapılan haziran ayın toplantısında, yaptığı konuşmada, odanın 4 yılda bir yapılmakta olan stratejik planının hazırlanmakta olduğu bilgisini verdi. Plana meclis üyelerinin de katkı yapmasını isteyen Hacısalihoğlu, "Bildiğiniz gibi odamız çalışmaları stratejik plan çerçevesinde 4 yılda bir yenilenmektedir. Yeni döneme katkı vermeniz açısından stratejik plana görüş ve önerilerinizi almak istiyoruz. Bu kapsamda yürüttüğümüz çalışmaya katkı vermenizi bekliyoruz." dedi.
Odada 31 ayrı meslek gurubu bulunduğunu ve bu meslekleri temsil eden meclis üyelerinin görüşlerini önemsediklerini ifade eden Hacısalihoğlu, proje olmadan gelişme ve kalkınmanın mümkün olmadığını kaydetti. Hacısalihoğlu, her meslek gurubunun kendi sektörleri ile ilgili yapılabilecek yatırım önerilerini kapsayan bir çalışmayı da hayata geçirmeyi öngördüklerini söyledi. Hacısalihoğlu, Kırsal Kalkınma Destekleri 9. çağrı döneminde oda tarafından hazırlanan 5 projenin kabul edildiğini ve sözleşme imzalama aşamasına geldiğini duyurdu. Hacısalihoğlu, toplamda 5 milyon lira civarında bütçesi bulunan bu projelerin yüzde 50'sinin hibe olarak oda üyesi işletmelere kazandırıldığını belirtti. Kırsal kalkınmanın yanı sıra Kalkınma Ajansı’nca da oda üyelerine büyük destek sağlandığını hatırlatan Hacısalihoğlu, bu desteği bundan sonra da vermeye devam ettireceklerini dile getirdi.
2014 BÜTÇESİNE TRABZON-ERZİNCAN DEMİRYOLU'NUN YÜZDE 10' U KONULMALI
Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan meclis üyesi Ahmet Sarı, demiryolunun Trabzon'un olmazsa olmazı olduğunu vurguladı. Trabzon -Erzincan Demiryolu'nun Karadeniz Bölgesini Çin ve Avrupa'ya bağlayacağını kaydeden Sarı, demiryolunun, TTSO meclisinin bu dönemde en çok üzerinde çalışması gereken konu olması gerektiğini dile getirdi. 2018 yılında öngörülen Demiryolu Projesinin öncelikli hale getirilmesi için hükümete baskı yapılması gerektiğini savunan Sarı, "En azından 2014 yılı Türkiye bütçesine bu demiryolu projesinin yüzde 10'unu koydurmalıyız. Tahmini bütçe 7 milyar dolardır. Bunun içinde Gümüşhane yolu da var. Giresun'da var. Tahmini 5 milyar dolar kalan kısımdır. Bunun yüzde 10'u 500 milyon doları 2014 bütçesine koydurabilirsek projeyi ihale aşamasına getirmiş oluruz." dedi.
Meclis üyesi Ali Uzunalioğlu da Meclis Başkanlık Divanı'na sunduğu dilekçe ile 14. grup meslek komitesinde firmalardan gelen taşımacılıkta kullanılan K1 ve K3 belgelerinin sınıflandırılmasındaki farklılıklardan kaynaklanan mağduriyetin giderilmesi için çalışmalarda bulunmasını önerdi.
Meclis Başkanı Ulusoy da, önerinin yönetim kurulu tarafından takip edilmesini, ulaştırma bakanlığında girişimlerde bulunmasını istedi.
CİHAN
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.