1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İngiliz istihbaratı Şimşek'i dinlemiş
İngiliz istihbaratı Şimşeki dinlemiş

İngiliz istihbaratı Şimşek'i dinlemiş

2009'da Londra'da düzenlenen G-20 zirvesine katılanların, İngiliz istihbarat servisi tarafından dinlendiği ortaya çıktı!!

A+A-

2009 yılında İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen G-20 zirvesine katılanlar, İngiliz istihbarat örgütü tarafından dinlendi. Skandal en çok da Türkiye'yi ilgilendiriyor. Çünkü İngiliz İstihbaratının tek bir görüşmeyi bile atlamadan dinlediği isim Maliye Bakanı Mehmet Şimşek.

Bakan Mehmet Şimşek'in G-20 Zirvesi kapsamında gittiği Londra'daki ilk gününden ülkeden ayrıldığı ana kadar tüm görüşme ve temaslarını takip eden İngiliz İstihbaratının bununla yetinmeyip Bakan Şimşek ve ekibinin bilgisayarlarına sızdı.

İngiliz hükümetinin, görüşmeler devam ederken farklı ülkelerin ne düşündüğünü istihbarat marifetiyle öğrenerek diğer ülkelere karşı avantaj sağlamaya çalıştığı belirtiliyor.

Önceki gün The Guardian gazetesi tarafından yayınlanan belgeler, aralarında Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek’in de olduğu 15 kişilik Türk heyetinin dinlendiğini ve bilgisayarlarına sızdığını ortaya koyuyor.

İngiliz istihbaratının yalnızca Türkiye heyetini değil Rusya Devlet Başkanı Medvedev’in de konuşmalarını kayıt altına aldığı ifade ediliyor. Ancak casusların Medvedev’in, uydular aracılığıyla şifrelenen konuşmasını çözemediği aktarılıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.