1. YAZARLAR

  2. Ufuk TÜRKYILMAZ

  3. İZMİR GÜMRÜKLERİNDE NELER OLUYOR?
Ufuk TÜRKYILMAZ

Ufuk TÜRKYILMAZ

ETKİ TV
Yazarın Tüm Yazıları >

İZMİR GÜMRÜKLERİNDE NELER OLUYOR?

A+A-

İZMİR GÜMRÜKLERİNDE NELER OLUYOR?

 

Limanlarında ' Aspirin', gümrüklü sahalarında 'Gripin' bile yakalanmayan İzmir Gümrükleri'nde sular durulmuyor. İzmir'in gümrüklerinde hareketli ve bürokraside pek alışılagelmedik günler yaşanıyor. Özellikle uyuşturucu ve altın kaçakçılığında Türkiye'nin batıya açılan kapısı olarak adlandırılan İzmir Gümrükleri, İzmir Polisinin kah para aklama, kah uyuşturucu yakalamaları ve son zamanlarda moda olan altın ile rüşvet ve külçe altın kaçakçılığı ile anılıyor. İzmir Gümrükleri'nde yakalamalar değil usulsüzlükler konuşuluyor.

 

NELER OLUYOR?

Nasıl mı? Bakalım...!

Bir önceki yazımızda altın ile rüşvet alınan Aliağa Gümrük Müdürlüğü'nün personelinin altın ile rüşvet aldığını bilmeyen Gümrük Müdürü Mehmet Salih Arık'ın bu olaydan kısa süre sonra Türkiye'nin önemli gümrük kapılarından olan Adnan Menderes Gümrük Müdürlüğü'ne atamasının yapıldığını ancak personelinin altın ile rüşvet aldığından haberi olmayan Gümrük Müdürü Mehmet Salih Arık'ın atamasının yapıldığı Adnan Menderes Havalimanı'nda yine İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) nin yine işin konusu altın olan külçe kaçak altını operasyonunu yaptığını yazmıştık. Ve yazımızın başlığına ' O müdür kaçıyor altın onu kovalıyor' başlığı atmıştık. Ancak görünen o ki yazımızın hızı İzmir Gümrüğü'ndeki anlık, saniyelik değişimleri yakalayamamış.

 

O MÜDÜR DAKİKALAR SONRA ADNAN MENDERES GÜMRÜĞÜ'NDEN ALINMIŞ

Şöyle ki;

Atama listesi hala elimizde. Gümrüğünde altın ile rüşvet alınan Aliağa Gümrük Müdürü Mehmet Salih Arık'ın ataması önce ilgili bakanlık tarafından Adnan Menderes Gümrük Müdürlüğü'ne yapılmış. Ancak ne oldu ve neler yaşandı bilinmez ki, Mehmet Salih Arık aynı gün dakikalar, saatler sonra Adnan Menderes Gümrüğü'nden alınmış. Arık yine dakikalar, saatler sonra aynı gün içerisinde bu sefer de İzmir Serbest Bölge Gümrük Müdürlüğüne Gümrük Müdürü olarak atanmış. Adnan Menderes Gümrük Müdürlüğü'ne ise İzmir Serbest Bölge Müdürü Ümit Tünalp atanmış. Yani kaçak külçe altınlar kaçakçı kadınların apış arasında memlekete düğün konvoyu gibi girerken Mehmet Salih Arık altın belasından kurtulup çoktan İzmir Serbest Bölge Gümrük Müdürlüğü'ndeki koltuğuna oturmuş. Altın belası Arık'ı değil gümrüklerin genç müdürlerinden Ümit Tünalp'ın ensesine yapışmış.

Peki...!

Aynı gün, saatler, dakikalar sonra müdürlüğünü yaptığı Aliağa Gümrük Müdürlüğü'nde personelinin altın ile rüşvet aldığı ortaya çıkarılan hemen sonrasında Adnan Menderes Gümrük Müdürlüğü'ne gümrük müdürü yapılan ammaa aynı gün oradan alınıp İzmir Serbest Bölge Müdürlüğü'ne müdür olarak ataması yapılan Mehmet Salih Arık'ın neden böylesi bir uygulamaya tabi tutulduğunu an itibariyle biliyor muyuz?

Yine, İzmir Serbest Bölge Müdürlüğü'ne ataması yapılıp aynı gün Mehmet Salih Arık'ın yerine Adnan Menderes Havalimanı Gümrük Müdürü yapılan Ümit Tünalp'in neden Adnan Menderes Gümrük Müdürü olarak yapıldığını biliyor muyuz?

Ya....!

Adnan Menderes Gümrüğü'nden kaçakçılar külçe altınları geçirirken Ümit Tünalp müdürümüzün bundan haberi neden olmamıştır? Varsa kaçak külçe altınları ve kaçakçıları neden İzmir KOM gümrüklü sahanın dışında yakalamıştır? Kontrollü teslimat olabilir mi?

Vallahi bilmiyoruz. Bilmediğimiz için soruyoruz. Ama araştırıyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.