1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Kaçak Çakmak ve Ampul Operasyonu
Kaçak Çakmak ve Ampul Operasyonu

Kaçak Çakmak ve Ampul Operasyonu

GAZİANTEP KAÇAK ÇAKMAK VE AMPUL YAKALAMASI..

A+A-

Kaçak Çakmak Ve Ampul Operasyonu

GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü bağlantısı Gaziantep Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri Gaziantep ilinde bulunan bir işyerine operasyon düzenledi.

Gerçekleştirilen operasyonda yurda girişinde herhangi bir evrak vb. belge ibraz edilemeyen koliler üzerinde "Made in China" yazılı başkaca herhangi bir Türkçe ibare olmayan çeşitli markalarda 77 kolide içerisinde 77.000 adet gümrük kaçağı olduğu belirlenen cep çakmağı cinsi eşya ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı SGM-2011/9 sayılı Doğrusal Olmayan Ev tipi Lambalarla İlgili Çevreye Duyarlı Tasarım Gereklerine Dair Tebliği uyarınca 01.01.2012 tarihinden itibaren ithalatı yasak olan Şeffaf Akkor cinsi ampullerin, Gümrük Beyannamesinde ithalatı yasak olmayan tasarruflu ampul beyan edildiği yapılan araştırmada ithalatı yasak olan şeffaf akkor cinsi ampul olduğu ortaya çıkan 459 Koli İçerisinde 45.900 Adet Şeffaf Akkor Cinsi Ampul ele geçirildi.

Yakalanan eşyaların yaklaşık piyasa değerinin 350.000,00 TL olduğu belirlendi. 

Söz konusu eşyalara el konulmuş olayla ilgili olarak, işyeri sahibi C.S.K isimli şahıs hakkında Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’na 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na muhalefetten suç duyurusunda bulunuldu.

img_3624.20131227112920.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.