1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kemer'de Otellerin Tehlikeli Atıklarını Gatab Topluyor
Kemerde Otellerin Tehlikeli Atıklarını Gatab Topluyor

Kemer'de Otellerin Tehlikeli Atıklarını Gatab Topluyor

Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB), çevre temizliğinde önemli bir projeye daha imza atıyor.

A+A-

Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB), çevre temizliğinde önemli bir projeye daha imza atıyor. GATAB, Kemer Bölgesi’ndeki turistik tesislerde biriken tehlikeli atıkların çevreye zarar vermeden taşınması ve bertaraf edilmesi organizasyonunu üstlendi.

GATAB Meclisi'nce alınan kararla hizmet bölgesindeki turistik tesislerde biriken tehlikeli atıkların çevreye verebileceği zararı ortadan kaldırmak amacıyla başlatılan çalışmaya Kemer’deki oteller büyük destek veriyor. Proje ile tehlikeli atıkların çevreye zarar vermeden uzaklaştırılması ve bertaraftı organizasyonundan sorumlu olan GATAB, otellerde biriken tehlikeli atıkların çevreye zarar vermeden tehlikeli atık taşıma lisanslı araçlarla taşınarak, tehlikeli atık bertaraf lisanslı firmalarca bertaraf edilmesi sistemini organize ediyor.

Daha önce otellerin kendi imkanları dahilinde yaptığı bu önemli ve bir o kadar da tehlikeli olan çalışma GATAB tarafından koordine edilerek Kemer’den uzaklaştırılıyor. Otellerin üzerinden büyük bir yük alan GATAB’ın bu uygulamasından otel yetkilileri çok memnun olduklarını dile getiriyor.

Bu çalışma ile zirai kimyasallar, piller, akümülatörler gibi 24 farklı türde tehlikeli atık bölgeden uzaklaştırılıyor. Kemer Bölgesi’ndeki 124 otelin faydalanmasının hedeflendiği projeden şimdilik 50’ye yakın otel yararlanıyor. Şu ana kadar 44 otelde uygulanan bu sistem sırasıyla bölgedeki tüm otellerde uygulanacak.

Bir çevre kuruluşu gibi çalıştıklarını belirten GATAB Başkanı ve Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras, tehlikeli atıkların sağlıklı bir şekilde ortadan kaldırılmasının önemine dikkat çekti. Yaptıkları bu projenin insan sağlığı açısından da çok önemli olduğuna dikkat çeken Üras, “GATAB olarak sınırlarımız içinde olan tüm tehlikeli atıkların çevreye zarar vermeden alınmasını ve bertaraf edilmesini sağlayacağız. Çünkü Kemer’i ve Kemer’in turizmini, çevresini doğasını önemsiyoruz, bunun gelecek nesillere aktarılması için pek çok proje üretiyoruz.” diye konuştu.
CİHAN

Kemer'de otellerin tehlikeli atıklarını GATAB topluyor

Kemer'de otellerin tehlikeli atıklarını GATAB topluyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.