Kent Tarihi Müzesi, Uşak'ın Kurtuluş Günü 1 Eylül’de Açılacak
Uşak Belediyesi’nin yeni nesle kentin tarihini, kültürünü, yaşantısını ve sosyal hayatını tanıtmak ve yaşatmak için kurduğu Kent Tarihi Müzesi, 1 Eylül 2013 tarihinde hizmete açılıyor.
Uşak Belediyesi’nin yeni nesle kentin tarihini, kültürünü, yaşantısını ve sosyal hayatını tanıtmak ve yaşatmak için kurduğu Kent Tarihi Müzesi, 1 Eylül 2013 tarihinde hizmete açılıyor.
Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ali Erdoğan, müzenin kendileri için çok önemli olduğunu ve bu konuda sona yaklaşmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti. Müzenin kentin geleceğine etki edeceğini ve yeni neslin yaşatmasına verile olacağına işaret eden Erdoğan, "Müzemiz bizler için en önemli projelerimizin arasında yer almaktadır. Gelişen çağ ile birlikte kentimizin önemli olan kültürünün yok olmaması ve asırlarca yaşaması bakımından müze çok gerekliydi. Bu nedenle çıktığımız yolda büyük aşama kaydettik” dedi. Müzenin Uşak’ın kurtuluş gününde açılmasının daha önemli olduğunun altını çizen Erdoğan, açılmasının ardından bütün ailelerin çocuklarını müzeye getirmelerini istedi. Kente gelen ziyaretçilerin de kentin geçmişini öğreneceğini anlatan Erdoğan, " İlimize gelen ziyaretçilerin daha önce gideceği yerler konusunda sıkıntılar vardı. Son derece kısıtlı olan gezilecek ve görülecek yerlere müzemizi de yaparak katkı vermiş olduk. Ziyaretçilerimiz hem kentimizi öğrenecek, hem de kültürümüzü tanıma adına önemli bir yeri ziyaret etmiş olacak." ifadelerini kullandı.
Başkan Erdoğan müzenin daha da geliştirileceğini ve örnek müzeler arasında yerini alacağını da sözlerine ekledi
"BÜTÜN AİLELER ÇOCUKLARINA MÜZEMİZİ GÖSTERMELİ"
Kent Tarihi Müzesi’nin özellikle yeni neslin şehrin kültürünü yaşatması adına önemli olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Ali Erdoğan, "İlimizin tarihini ve kültürünü yaşatılması gerektiğine yürekten inanıyorduk. Bu konuda neler yapabileceğimizi göreve geldiğimizden bu yana düşünerek hareket ettik. Bu konuda en anlamlı yerlerden birisinin ilk elektriğin kullanıldığı trafo olduğuna karar verdik. Hemen harekete geçerek binamızı restore ettirdik. Akabinde kültürümüzü, sosyal hayatımızı ve yaşantımızı yansıtacak eşyaların toplanması için Uşaklılar ile temasa geçtik. En küçük köylere kadar giderek bu bağlamda fedakar bir çalışma gerçekleştirdik. Resmi kurumlarda bizler gibi düşündüğü için ellerinde bulunan önemli tarihi eşyaları müzemize bağışladılar. Tüm bu çalışmaların meyvelerini ise ilimizin kurtuluş tarihi olan 01 Eylül 2013’te alacağız. Bu tarihte müzemizi açmış olacağız. Müzemiz Türkiye’de örnek müzeler arasında yerini alacaktır. İlimizin yeni nesilleri müzemizi gezerek geçmişini unutmayacak ve gelecek nesle taşıyacaktır. Bu nedenle müzemiz bir köprü vazifesi görecektir. Biz ailelerin de müzemiz açıldıktan sonra hassas olmalarını bekliyoruz. Bütün aileler çocuklarına müzemizi göstermeli ve içindeki eşyaları anlatmalıdır. Ayrıca il dışından gelen ziyaretçilerimizin de uğrak yerlerinden birisi müzemiz olacaktır. Biz müzemizin gelişmesi için çalışmalara devam edeceğiz." dedi.
CİHAN
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.