1. HABERLER

  2. SAĞLIK-YAŞAM

  3. Kız Yurdu İnşaatı İçin Kermes Düzenlendi
Kız Yurdu İnşaatı İçin Kermes Düzenlendi

Kız Yurdu İnşaatı İçin Kermes Düzenlendi

Amasya'nın Merzifon ilçesinde Bahtınur Derneği tarafından yapılmakta olan kız öğrenci yurdu inşaatı için kermes düzenlendi.

A+A-

Amasya'nın Merzifon ilçesinde Bahtınur Derneği tarafından yapılmakta olan kız öğrenci yurdu inşaatı için kermes düzenlendi.

Merzifon Sofular Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde açılışı gerçekleştirilen kermese çok sayıda davetli katıldı. Kermesin açılış kurdelesini, emekli imam hatip İsmail Toprak'ın dualarıyla Ümit Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hüseyin Turacı kesti. Kermes, cumartesi günün kadar açık olacak.

Bahtınur Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nalan Kahrıman, kermesin ilçede yapımı devam etmekte olan kız öğrenci yurdu inşaatı için açıldığını belirterek, "Merzifonlu ev hanımlarının günlerdir hazırladığı el emeği göz nuru tatlı, börek pasta çeşitleri, keşkekler, kavurmalar ve yöresel ürünlerimizi burada satıp gelirini yurdumuzun yapımında kullanacağız. Bir ülkenin gelişmesi ve kalkınmasında en büyük etken eğitimdir. Gelişmiş ülkelere baktığımız zaman hepsinin ortak özelliği de eğitimde başarılı olmalarıdır. Bu bakımdan öğrencilerimize sahip çıkmalıyız. Ülkemizin daha ileri seviyeye gelebilmesi için eğitimli insan sayısının artması kaçınılmazdır. Her şeyin başı eğitimden geçiyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, en büyük düşmanın cehalet olduğunu işaret etmiştir. Biz de dernek olarak eğitim alanında hizmetler vermeye düzenlediğimiz etkinliklerle katkı sağlamaya çalışıyoruz. Özellikle ilçemize kısmet olursa üniversite kurulduktan sonra başka il ve ilçelerdeki annelerimizin çocuklarını güvenerek gönderebilecekleri güzel yurtlar yapmak istiyoruz." diye konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.