KUL HAKKI YEMEK EN BÜYÜK GÜNAHTIR BEYLER!
YÜCE PEYGAMBER AYNEN ŞÖYLE DİYOR:
KUL HAKKI YEMEK EN BÜYÜK GÜNAHTIR BEYLER!
İNEGÖL'E VEKALETEN KİM BAKIYOR BEYLER?
Yüce Peygamber Hazreti Muhammed şöyle demiş: 'Bana işlenen günahları affedebilirim ama kul hakkı yiyen kimse karşıma gelmesin!' Müslümana, insanlığa ışık tutan Kuran-ı Kerim'de de hakkın gasp edilmesi, hakkın kula verilmemesi ile ilgili olarak sayısız ayetler vardır. Kul hakkı yiyenin ne bu dünyada, ne de ahirette cehennemden başka seçeneği olmadığı açık ve net olarak anlatılır bu surelerde. Ama gelin görün ki anlayana. Bakın gümrüklerden bir örnek vereyim size: Okuyun, anlamazsanız bir daha okuyun ki, kul hakkının sadece kullar tarafından değil, bazen devlet kademesinde de nasıl yenildiğini görün.
Bir yazımı hatırlatacağım önce size, biraz geçmişe götüreceğim sizleri.. Etki Haber'de 05.Ekim.2016 tarihli "NE YANİ GÜMRÜKLERDE FETÖ YOK MU?" ve 16.Eylül.2017 tarihli "BİR MÜDÜRÜN HUKUK MÜCADELESİ" başlıklı yazılarımı anımsatacağım. Önce şunu belirteyim yazıma konu olan müdür hukuk savaşını kazandı. Kendisi açıkçası bende kazanacağına emindim. Ama ya sonrası, sonrası tam bir kul gaspı tam bir haksızlık. O müdür ne yazık ki, hukuk savaşını kazandığı halde asıl görev yeri olan Tekirdağ Gümrük Müdürlüğü'nde göreve iade edilmedi. Hukuk birilerinin elinin tersiyle ötelendi.
Peki olay nasıl başladı, nasıl devam etti ve nasıl bitti?
Tekirdağ Gümrüğü'nde bazı firmaların şikayeti üzerine bakanlık makamından alınan onayla iddialar araştırılmaya başlanır. İddiaların araştırılması için de, Gümrük Başmüfettişi Şükrü Keleş'e görev verilir. Keleş iddialar ile ilgili araştırma yapar ve araştırmasının bir bölümünde o dönemde FETÖ'den atılan bölge müdüründen de görüş ister. Müfettiş Keleş, her şeyi irdeledikten sonra raporunu yazar.
Keleş 28.01.2016 tarihli ve 177-B/02 sayılı raporunda söz konusu iddialara muhatap müdürün görevden alınmasını ister. E.. müfettiş ister de bakanlık yerine getirmez mi? Bizim müdür kendini Bursa'da şube müdürü olarak bulur. Ve hukuk süreci de böyle başlamış olur. Müdür bey, Tekirdağ İdare Mahkemesi'ne 'haksızlığa uğradım. Görevime iade edilmek istiyorum' der. Mahkeme eldeki mevcut belgelere dayalı olarak bakanlığın bu kararını 20.03.2017 2017/394 sayılı kararıyla iptal eder ve İstanbul İdare Mahkemesi'nin yolu açık olmak üzere oy birliği ile karara imzasını atar. Artık adeta kılıçlar çekilmiştir. Bakanlık sanki mahkeme böyle bir karar vermemişcesine ses seda çıkarmaz. Bizim müdüre yine mahkeme yolları gözükmüştür. Ertesi sabah gözlerini açan müdür bey soluğu Tekirdağ İdare Mahkemesi'nde açar. Mahkeme bir kez daha 30.03.2018 tarih ve 2018/464 sayılı kararıyla bakanlığın kararını iptal eder.
PEKİ BAKANLIK CEPHESİNDE NELER OLUR?
Bakanlık önce yasal süreyi bekler. Yasal süreç bittikten sonra, hemen harekete geçerek bizim hukuk savaşçısı müdür için 25.05.2018 tarih ve 15949520-903(PDB-ATAMA2) E-00035395816 sayılı bir onay hazırlar. Artık bizim müdürün ışınlanma zamanı gelmiştir. Önce bahaneler üretilir. Örneğin, bizim müdürün son çalıştığı Tekirdağ'da boş müdürlük kadrosu yoktur. Aynı şekilde ne yazık ki ve tüh tüh Uludağ Gümrüğü de yabancı güçler tarafından işgal edilmiştir. Ama bir yer var ki, işte orası sırtını adalete dayayıp hukuk mücadelesini kazanan müdürümüz için çok uygundur. Müdür için ışınlanma düğmesine hemen basılır ve müdür kendisi için uygun denilen KARS'a gönderilir. Ne acı, ne ayıp, ne kul hakkı yeme ama...
PEKİ GERÇEKTEN BOŞ KADRO YOK MU?
İşte sevgili okurlarım; merak ettiğim ve ardını soruşturduğum bu sorunun cevabını çok net buldum. Olayla ilgili önemli bilgilere ulaştım. Devam edelim, yazalım kul hakkı yemenin dayanılmaz hafifliğini..
ULUDAĞ Bölge Müdürlüğü'nde müdür kadrosunda bulunanlardan 5 - 6 tanesi rotasyon değerlendirme ile 2.hatta 3.tur birinci bölge görevini makam onayı ile sürdürmektedir. Batı Marmara Gümrük Bölge Müdürlüğü'ndeki paşaların da durumu aynı onların da pek ayrılası yok görev yerlerinden. Ha tamam diyorsunuz ki; Uludağ Bölge Müdürlüğü'nde boş müdür kadrosu yok! Tamam ama bakın ben size söyleyeyim; bir tane boş kadro İnegöl Gümrük Müdürlüğü'nde boş kadro yok muydu? Alın can alıcı cevabını veremeyeceğiniz bu soru daha peki İnegöl'e kim vekalet ediyor? Muayene Memuru.
BİR GAZETECİ OLARAK, BOŞ YERLERİ BEN BİLİYORSAM AYRICA BİRİNCİ BÖLGEDE 2-3. TURA ÇIKANLARI BİLİYORSAM BAKANLIK HAYDE HAYDE BİLİR.
Yüce peygamber Hazreti Muhammed (SAV) şöyle diyor: 'BANA KARŞI İŞLEDİĞİNİZ BÜTÜN GÜNAHLARI AFFEDERİM. AMA KARŞIMA KUL HAKKI YİYİP ÇIKANLARI ASLA'
Yapmayın ayıptır, günahtır!..
O MÜDÜR İLE İLGİLİ BAKANLIK ONAYI AŞAĞIDADIR:
-YAZARDAN FLAŞ NOT-
BU NASIL ATAMA? ANLAYAN BERİ GELSİN!
Bursa Uludağ Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Tasfiye İşletme Müdürü tayin döneminde, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Tasfiye İşletme Müdürlüğü'ne atanır. Ee sonrası bu müdür geçici görevle Bursa Uludağ'a döner.
Ne diyeyim, Hak ve Adalet Bekleyen Personele ALLAH Sabır Versin!..
- YAZARDAN ÖNEMLİ NOT -
1000 TON (Bin Ton) BADEM, HANGİ GÜMRÜKTE KISMEN YANDI? SAĞLAM OLANLARIN AYIKLANMASI İÇİN HANGİ GÜMRÜĞE GÖNDERİLDİ?
PEKİ, BU İŞLERE BULAŞMAK İSTEMEYEN MÜDÜRE NE OLDU?
BEKLEYİN!...
- YAZARIN NOTU -
Bakanlığın açmış olduğu kısım amiri (Taşra) sınavlarında yapılan bir uygulamayı dile getirmek istiyorum: Yazılı sınava girdiği halde, mülakata çağrılmayan muhafaza memuru var mı? 3. dereceden 76 , 5. dereceden 4 kişi alacaklarını ilan etmelerine rağmen, 5. derecedeki 4 kişi alacakları yere 170 kişi mülakata çağrıldı mı? Ve bu yüzden 3. dereceden sözlü sınava çağrılmayanlar oldu mu?
YAZIYA YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.