1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Maden İşçisine Yıpranma Hakkı, Erken Emeklilik İsteniyor
Maden İşçisine Yıpranma Hakkı, Erken Emeklilik İsteniyor

Maden İşçisine Yıpranma Hakkı, Erken Emeklilik İsteniyor

Maden İşçileri Sendikası (Maden -İş) Genel Başkanı Nurettin Akçul, maden işçilerine yıpranma hakkı ve erken emeklilik imkanı sağlayan taslak çalışmayı parti grup başkanvekillerine ve yöre milletvekillerine gönderdiklerini belirterek, "Maden işçisine erke.

A+A-

Maden İşçileri Sendikası (Maden -İş) Genel Başkanı Nurettin Akçul, maden işçilerine yıpranma hakkı ve erken emeklilik imkanı sağlayan taslak çalışmayı parti grup başkanvekillerine ve yöre milletvekillerine gönderdiklerini belirterek, "Maden işçisine erken emekliliği sağlayan bir çalışma yaptık. Bu uzun bir süreç alacak, öyle kolay olmayacak. Siyaseti ikna etmek gerekiyor. Ama özellikle yer altında çalışan işçiler yıpranma hakkını ve erken emekliliği hak ediyor.” dedi.

Birleşik Arap Emirlikleri ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı arasında Afşin-Elbistan bölgesine yeni termik santraller kurulması yönündeki anlaşma hakkında da konuşan Akçul, “TAQA’nın faaliyetlerini, bundan sonraki yapacağı işi, Enerji Bakanlığı ile kendi aralarında yaptıkları protokolün çerçevesi belli. Çalışan arkadaşlarımızın bir mağduriyeti söz konusu olmayacak. Bunlar yeni bir faaliyet alanı içerisinde olacaklar. Kendi santrallerini yapıp burada elektrik üretecekler. Çalışanların bir hak kaybı söz konusu değil. Bu yatırımın iyi tarafı 12 milyar dolar gibi bir yüksek kapasiteyle buraya girmiş olmaları. Biz, bölgemize bir çivi çakandan Allah razı olsun diyoruz." şeklinde konuştu.

TAQA’nın yapacağı işlerin hayırlara vesile olacağına inandıklarını belirten Akçul, "Bundan alınganlık yapmamak lazım. Ya da çalışan arkadaşlarımızın huzursuzluk yaşamaması lazım. Onların kaybı olmayacak, sıkıntı olmayacak” dedi.

YENİ KÖMÜR SAHALARI BİZLERİ RAHATLATIR

Hükümetin kömür sahalarına işletmelerine dönük teşvikine de değinen Başkan Nurettin Akçul, şu bilgileri verdi; “Yeni sahaların bizim örgütlülük alanımızın dışındaki kömür sahalarının piyasaya arz edilmesi bizi rahatlatır. Özelleştirme konusunda da bizi rahatlatır. Çünkü mevcut sahalarımızda biz çalışmaya devam ederiz. Yeni sahalarımızda da özel sektörün önünün açılmasına karşı değiliz. Onlar faaliyetlerini ayrı bir yerde yapsınlar. Kamunun elindeki işletmeler özel sektör için örnektir. İşçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirleri açısından madenciliğin okuludur. Bu elimizdeki kısımların da korunması lazım. Taşeron çalışmalarını bir rahatlatma düşünülüyor. İhale sürelerinin 3 yıla yayılması ve örgütlülüğünün önünün açılması gibi bir çalışma var. Henüz sonuçlanmadı ama biz madenlerde taşerona kökten karşıyız. Ağır ve riskli bir iş kolu olmasından dolayı maden işletmelerinin devlet eliyle yapılmasından yanayız. Öyle bir politikamız var.”
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.