Mahkemeden flaş MHP kararı
MHP'li muhaliflere şok. Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi 19 Haziran'da yapılan tüzük kurultayını iptal etti!
MHP üst kurul delegesi ve MYK Üyesi Cemal Enginyurt'un, partinin olağanüstü genel kurulunun iptali talebiyle açtığı dava, Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesince karara bağlandı..Duruşmaya davacı Enginyurt'un avukatı, davaya müdahale talebinde bulunan bazı üst kurul delegelerinin avukatları ile MHP Genel Merkezinin avukatı Yücel Bulut katıldı. Arasında Ümit Özdağ, Müsavat Dervişoğlu, Şefik Çirkin, Enez Kaplan, Yurdadoğ Mutlu'nun da bulunduğu üst kurul delegelerinin davaya müdahillik taleplerini kabul eden mahkeme, taraflara son sözlerini sordu.Duruşmada söz alan Enginyurt'un avukatı İbrahim Ethem Yiğit davanın kabul edilerek, olağanüstü genel kurulun iptalini istedi. Davalılardan MHP Genel Merkezinin avukatı Yücel Bulut ise dosyanın tekemmül ettiğini söyledi ve karar verilmesini istedi.Muhaliflerin avukatı Feridun Bahşi ve Mustafa Veysel Güldoğan, olağanüstü genel kurula ilişkin tedbir kararlarının kaldırılmasını ve davanın reddini talep etti.Sinan Oğan'ın avukatı Kürşat Ergün ise kongreye katılan delegelerin noter tarafından tespit edildiğini, alınan kararlar açısından delege iradesinin sabit olduğunu savunarak, "Delege iradesinin sakatlanması dışında hiçbir hal kongrenin iptaline gerekçe oluşturamaz. Bu nedenle davanın reddi gerekir" dedi.
KURULTAY DA KARARLAR DA İPTAL
Hakim Fatih Akarsu, bu beyanları dinledikten sonra kararı açıkladı. Buna göre, davacı Enginyurt tarafından açılan davanın kabulü ile 19 Haziran 2016'da yapılan MHP Olağanüstü Genel Kurulunun iptaline, bu genel kurulda alınan tüm kararların yokluğunun tespitine karar verildi. Mahkemece verilen 23-24 Haziran 2016 tarihli tedbir kararlarının, karar kesinleşinceye kadar devamına hükmedildi. Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesinin bu kararına karşı istinafa başvurulabilecek.
ADALATE ARAYIŞIMIZ SÜRECEK"
Duruşma sonrası açıklama yapan bazı müdahillerin avukatı Feridun Bahşi, olağanüstü genel kurula karşı 23 Haziran'da açılan davanın ardından verilen tedbir kararlarının kaldırılması için daha önce birçok kez başvuru yaptıklarını, ancak itirazlarının hiç birinin kabul görmediğini söyledi. Bahşi, "Dava kabul edildi, kongre iptal edildi. Adalet arayışımız sürecek. Türkiye'de adalet kalmadı, artık bunu herkes kabul ediyor. Aydınlık günlerde, mum ışığında adalet aramaya devam edeceğiz" diye konuştu. Karara karşı istinaf yolunu değerlendireceklerini kaydeden Bahşi, "Böyle bir ortamda, böyle bir sistemde istinaftan sonuç alabilir miyiz, şüpheliyiz. Yargıyı tümüyle zan altında bırakmak istemiyoruz ama içimiz acıyor artık, bünyeler artık bu hukuksuzlukları kaldırmıyor. İnşallah adalet gerçekleşir" değerlendirmesinde bulundu.
MHP YÖNETİMİNDEN İLK AÇIKLAMA
Habertürk TV'de yer alan habere göre MHP yönetiminden karar ilişkin ilk açıklama Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'dan geldi. Yalçın, "Tarlalarda yapılan kongrelerden sonuç alınamayacağını belli çevrelerin artık öğrenmesi lazım. MHP'yi mahkeme koridorlarına düşürenlerin asıl amacı iç muhalefet değildi. MHP'yi ya yok etmek ya da teslim almaktı, bu karar buna da set çekmiş oldu. Biz olağan kurultayımıza hazırlıklarımızı sürdürüyoruz, 732 ilçe 44 il kongremizi tamamladık, büyük bir şölenle kurultayımızı yapacağız" dedi.
AKŞENER'DEN DE AÇIKLAMA GELDİ
Mahkeme kararı sonrası karara ilişkin ilk açıklama partiden ihraç edilen Meral Akşener'den geldi. Partileşme için düğmeye basması beklenen Akşener, tüzük kurultayının iptal edilmesine ve alınan tüm kararların geçersiz sayılmasına dair mahkeme kararına ilişkin sosyal medya hesabında şunları yazdı:
Kongre iptal oldu.Tam 10 dakikada dava bitti.10 dakikada verilecek bir karar için bir yıl beklendi.700 delegenin iradesi yok sayıldı
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.