1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Sadece Türkiye var!'
Sadece Türkiye var!

'Sadece Türkiye var!'

Arakanlı sığınmacıların Bangladeş’te barındıkları kampı ziyaret eden Emine Erdoğan, “Etkilenmemek mümkün değil. Allah yardımcıları olsun. İnşallah bütün dünya bu konuya eğilir.” dedi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “İnsan olarak etkilenmemek mümkün değil. Allah yardımcıları olsun. İnşallah bütün dünya bu konuya eğilir, dikkate alırlar hem yardım olarak hem de siyasi çözüm olarak. Çözülmesi gereken mesele. Bu çağda böyle bir vahşet inanılır gibi değil ve dünyanın gözü önünde cereyan ediyor” dedi. Emine Erdoğan ve beraberindeki heyet, Arakanlı sığınmacıların Bangladeş’te barındıkları Kutupalong Kampı’nı ziyaret etti.

"YAŞANANLARI GÖRMEZDEN GELEMEYİZ!"

Mağdurlardan bizzat bilgi alan Erdoğan, uluslararası topluma çağrı yaparak, “Bizim çocuğumuz değil diye görmezden gelemeyiz. Dünya kamuoyuna duyurmak için geldik. Lütfen elinden gelen her şeyi yapsın herkes” diye konuştu. Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bu konuyu BM'ye taşıyacağını dile getirdi.

"YANLARINDA OLDUĞUMUZU GÖSTERDİK"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Arakanlı Müslümanların yanında olduklarını göstermek için geldiklerini belirterek, şunları kaydetti: “Cumhurbaşkanımızın başından beri sürdürdüğü çabalardan artık sonuç almak istiyoruz. Astana’da İslam dünyasından gelen liderlerle toplantı yapacağız. Sonra New York’ta genişletilmiş toplantı yaparak Arakan sorununa kalıcı bir çözüm bulmak istiyoruz.”

"BİRLİKTE ÇÖZÜM BULMAMIZ GEREKİYOR"

Myanmar makamlarıyla temasa geçtiklerini belirten Çavuşoğlu, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suu Çii (Myanmar Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanlığından Sorumlu Devlet Bakanı) ile görüştü. Bize, ellerinden geleni yaptıklarını söylediler. Ancak gördüğümüz bazı fotoğraflar ve görüntüleri görmezden geliyorlar. Bu konuya birlikte çözüm bulmamız gerekiyor” şeklinde konuştu Erdoğan, ziyaretin ardından Bangladeş Başbakanı Sheikh Hasina ile görüştü.

"Allah razı olsun!"

Myanmar’da Müslümanlara yönelik şiddet olaylarının iki hafta önce artması üzerine evlerini terk ederek komşu Bangladeş’e geçen binlerce kişi, Bangladeş’in Cox’s Bazar kenti yakınlarındaki kamplara yerleşmeye başladı. Son birkaç günde kamptaki Arakanlı Müslümanların sayısının 120 bini geçtiği belirtiliyor. Yerel yardım görevlileri ise bu sayının 150 bine ulaştığını ifade ediyor. Soykırımın başladığı 24 Ağustos’tan itibaren 250 bin dolayında Arakanlı Bangladeş sınırına göç etti. 30 bin mülteci karşı yakaya geçmeyi bekliyor.

ERDOĞAN YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRDÜ

Balukhali mülteci kampına 24 saatlik yorucu bir yolculuğun ardından ulaşıyoruz. İHH yardım ekibinin kamptaki 30 bin mülteciye dağıttığı gıda ve barınma yardımları mülteci kardeşlerimize biraz olsun nefes aldırıyor. 65 yaşındaki Abdurrahman isimli Rohingyalı, kampa 3 gün önce nehir üzerinden geldiğini, mayın patlaması sonucu birçok ölüme şahit olduğunu anlatıyor.

YENİ ŞAFAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.