Sakarya Üniversitesi İslam Ekonomisi Ve Finansı Programı Açtı
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Türkiye’de bir ilke imza atarak, Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde ‘İslam Ekonomisi ve Finansı Anabilim Dalı’ altında ‘İslam Ekonomisi ve Finansı Yüksek Lisans’ programı açtı.
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Türkiye’de bir ilke imza atarak, Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde ‘İslam Ekonomisi ve Finansı Anabilim Dalı’ altında ‘İslam Ekonomisi ve Finansı Yüksek Lisans’ programı açtı.
Bu program, bir devlet üniversitesinde bu konuda açılan ilk ‘disiplinlerarası’ lisansüstü eğitim programı olma özelliği taşıyor. Üniversitenin İslam Ekonomisi ve Finansı Anabilim Dalı, hem dünyada ve Türkiye’de ekonomik hacmi gittikçe büyüyen İslami finans sektörü ve bu sistemin temelini oluşturan teorik çalışmalara bir katkı sağlama amacı güdüyor. Üniversite bu konuda eğitim politikaları, hedefleri, stratejileri, yöntem ve müfredatı tartışmak üzere bir çalıştay düzenledi.
Çalıştayda kısa ve uzun vadede ‘İslam ekonomisi ve finansı alanında nasıl bir eğitim?” sorusuna cevap arandı. Çalıştaya katılanlar arasında Merkez Bankası meclis üyeleri Prof. Dr. Sabri Orman ve Prof. Dr. Necdet Şensoy, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Faruk Beşer, Kuveyt Türk Katılım Bankası yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Albayrak, Akdeniz Üniversitesi’nden Yrd.Doç.Dr. Abdullah Durmuş, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hacı Mehmet Günay, Maliye Bölüm Başkanı Prof.Dr. Fatih Savaşan, Finansal Ekonometri Bölüm Başkanı Doç.Dr. Şakir Görmüş ve ilgili diğer öğretim üyeleri vardı. Toplantıya katılamayan ancak bu eğitim programı hakkında daha önce kendileri ile görüşülen Prof. Dr. Hayrettin Karaman, Doç.Dr. Servet Bayındır ve Yrd.Doç.Dr. İsmail Cebeci’nin görüşleri ise toplantıda dillendirildi.
Toplantıda konuşan SAÜ İslam Ekonomisi ve Finansı Anabilimdalı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Saraç, SAÜ’nün İslam Ekonomisi ve Finansı Yüksek Lisans programı ile ilgili bilgi verdi. Toplantıda yapılan konuşmalarda İslam ekonomisi alanında teorik ilerlemenin sağlanması ve İslami finans sektörünün daha özgün yapılara kavuşabilmesinde eğitimin önemi vurgulandı. CİHAN
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.