11. Macar Günü Etkinlikleri Coşkuyla Kutlandı

49. Tekirdağ Kiraz Festivali etkinlikleri kapsamında bu yıl 11.si düzenlenen Macar Günleri, coşkuyla kutlandı.

49. Tekirdağ Kiraz Festivali etkinlikleri kapsamında bu yıl 11.si düzenlenen Macar Günleri, coşkuyla kutlandı.

Etkinlikler kapsamında Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Janos Hovari, Macaristan'ın İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss ve beraberindeki Macar heyet ve Türk-Macar Dostluk Derneği üyeleri, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç'ı ziyaret etti.
Etkinliğe katılması beklenen Macaristan Savunma Bakanı Csaba Hende'nin ülkesinde yaşanan sel felaketi sebebiyle etkinliklere katılamadığı belirtildi.

Macar Günü etkinlikleri çerçevesinde Başkan Dalgıç’ın da iştirak ettiği heyet daha sonra Macaristan’dan gelen misafirler ve Macaristan Askeri Bandosu eşliğinde Rakoczi Müzesi’ne bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Rakoczi Müzesi’ndeki tören Macaristan Asker Bandosu'nun Türk ve Macar milli marşlarını okumasıyla başladı. Törene, Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Macaristan Ankara Büyükelçisi Hovari Janos ve Başkonsolos Gabor Kıss katılarak birer konuşma yaptı. Konuşmalarda Türk-Macar ilişkilerinin geldiği nokta ve daha da geliştirilmesi konusunda saptamalarda bulunuldu.
    
    Macaristan’dan gelen heyetler Rakoczi Heykeli'ne çelenk sundu. Etkinlik, ‘Tekirdağ Macar Mülteci Evleri’ adlı kitabın tanıtılmasıyla sona erdi. CİHAN