210 Kilogram Ağırlığında, 5 Yıldır Evinden Dışarı Çıkamıyor

Kahramanmaraş'ta 48 yaşındaki Cavide Binici, aşırı kiloları nedeniyle 5 yıldır evinden dışarı çıkamıyor.

Kahramanmaraş'ta 48 yaşındaki Cavide Binici, aşırı kiloları nedeniyle 5 yıldır evinden dışarı çıkamıyor. 210 kilogram ağırlığa ulaşan Binici, fazla kilolarından kurtulmak için doktorlardan yardım bekliyor.

Kahramanmaraş’ın Namık Kemal Mahallesi'nde eşi ve oğluyla yaşayan Cavide Binici'nin başı, aşırı kilolarıyla dertte. Hormon dengesizliği nedeniyle genç yaşta obezite sorunuyla karşılaşan Binici, 10 yıl önce midesine takılan kelepçeye rağmen bu sorunundan kurtulamamış.

10 yıl önce fazla kilolarından kurtulma ümidiyle midesine kelepçe taktırdığını anlatan Binici, buna rağmen kilo kaybetmediğini aksine daha fazla kilo aldığına dikkati çekerek, "Kilolarım nedeniyle rahat oturamıyorum, yürüyemiyorum, yemek dahi yiyemiyorum. 5 yıldır evden dışarı çıkamıyorum. Yatağa bağlandım. Birilerinin yardımı olmadan ihtiyaçlarımı göremiyorum. Evde bir yerden başka bir yere dahi gidemiyorum Aşırı kilo kaynaklı tansiyon, kalp ve şeker gibi kronik rahatsızlarım var." dedi.

Normal insanlar gibi yaşamını sürdürmek istediğini anlatan Binici, " Psikolojim bozuldu ve uyuyamaz hale geldim. Bu konuda doktorlardan yardım bekliyorum.” diye konuştu.

Cavide Binici'nin 30 yıllık hayat arkadaşı Yaşar Binici ise eşinin midesindeki kelepçe nedeniyle sık sık mide bulantısı geçirdiğini dile getirdi. Bugüne kadar tedavi için bir çok doktora gittiklerini kaydeden Binici, “Eşimin sağlığına kavuşacağını bileyim evimi de arabamı da satarım.” şeklinde konuştu. CİHAN