81 ilden gelen öğretmenler Köşkte...

Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen kahvaltıda, 81 ilden gelen öğretmenlerle bir araya geldi. Başbakan Yıldırım, programa katılan öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladı.

BİNALİ Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen kahvaltıda, 81 ilden gelen öğretmenlerle bir araya geldi.

Fatih Projesi ile 65 bin civarındaki okulun her bir sınıfına akıllı etkileşimli tahtalar yerleştirildiğini belirten Yıldırım, eksiklerin de yapıldığını söyledi.

Yıldırım, tablet bilgisayar dağıtımının başlatıldığını ifade ederek, bunun 1,5 milyonu aştığını dile getirdi.

Bugün 1 milyonun üzerinde öğretmen bulunduğuna işaret eden Yıldırım, "Buraya nereden geldik? 500 binden. Bir milyonun üzerine çıktık. Geçen 15 yılda, bizim iktidar dönemimizde 584 bin 288 yeni öğretmen ataması yaptık, eğitim camiamıza kazandırdık. Ayrıca yine bu dönemde 4 bin 522 engelli kardeşimizin de öğretmen mesleğine atamasını yaptık. Bu rakam 2002 öncesi bin 668'di. Önümüzdeki sene içinde de yine 500 civarında engelli öğretmen ataması gerçekleştireceğiz, senenin ilk aylarında." diye konuştu.

Yıldırım, 950 milli sporcunun öğretmen olarak atamasının yapıldığını belirterek, AK Parti hükümeti döneminde atanan öğretmen sayısının, mevcut öğretmen sayısının yüzde 64'ünü oluşturduğunu bildirdi.

Bu kapsamda her 3 öğretmenden 2'sinin son 15 yılda göreve başladığına dikkati çeken Yıldırım, "Şunu size rahatlıkla söyleyebilirim; şu anda öğrenci, okul, derslik sayısı bakımından öğretmen sayımız da yeterli gözüküyor. Öğrenci sayısını, öğretmen sayısına böldüğümüz zaman sınıf başına düşen öğretmen sayısı 17. Peki sıkıntı nerede? Dağılımda. Bazı yerlerde eksik var, dolayısıyla sınıflar kalabalık, bazı yerlerde de fazla var. Zaman içinde inşallah bu dengelemeyi de yapmış olacağız." ifadesini kullandı.

- "Öğretmenlerin yüzde 66'sı 40 yaş ve altında"

Başbakan Yıldırım, orta öğretimde öğretmen başına öğrenci sayısının 13'e düştüğünü, norm kadro doluluk oranının da Doğu Anadolu'da yüzde 92, Güney Doğu'da ise yüzde 90 seviyesine çıktığı bilgisini paylaştı.

Daha önce bu bölgelerde öğretmenlerin güvenlik sorunları dolayısıyla çalışamadığını dile getiren Yıldırım, artık güvenlik sorununun bulunmadığını, oradaki öğretmenlerin de çok büyük bir fedakarlık ve heyecanla görevlerini yapmaya gayret ettiklerini belirtti.

Yıldırım, ülkede "genç öğretmen" kadrosuna sahip olunduğuna dikkati çekerek, rakamlara bakıldığında, öğretmen sayısının yüzde 66'sının 40 yaş ve daha aşağısından oluştuğunu bildirdi.

- "Tekli öğretime geçmek için 58 bin yeni dersliğe ihtiyacımız var"

Artık internet bağlantısı, akıllı tahta ve etkileşimli öğrenim yapılan bir döneme gelindiğini belirten Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Çok büyük bir mesafe kat ettik. Onun için bunun değerini yavrularımız en iyi şekilde biliyorlar ve kendilerini geleceğe hazırlıyorlar. 65 bin 793 okulumuz var. Bu okullarımızdaki 282 bin dersliği son 15 yılda yaptık. Şimdi bir karar aldık biliyorsunuz, 2019 senesinin sonunda bütün okullarımızda tekli eğitime geçeceğiz. Bu iddialı bir karar hatta şu müjdeyi de verebilirim; bazı illerimizde şimdiden geçmeler oldu.

Bu kapsamda tekli öğretime geçmek için 58 bin yeni dersliğe ihtiyacımız var. 15 yılda 300 bine yakın derslik yapmış bir iktidar olarak, önümüzdeki 2 yılda 58 bin dersliği haydi haydi yaparız. Böylece yurt genelinde tekli eğitimi de inşallah başarmış olacağız." 

- "Her türlü adımı, Erdoğan'ın direktifleriyle atmaya devam edeceğiz"

Yıldırım, salonda bulunan öğretmenlere yönelik, "Siz öğrencilerimizi kardeş gibi, onları yavrularınız gibi görüyorsunuz. Onları sevgilerinizle de ayrıca eğitiyorsunuz, geleceğe hazırlıyorsunuz, onların öz güven kazanmasını sağlıyorsunuz. Sadece öğretmek değil, öğrencilerimizin öz güven kazanması ve dünyadaki bu amansız rekabette ayakta kalması için çok büyük gayretleriniz var." dedi.

Mali ve sosyal haklardan, okul ortamını iyileştirmeye kadar atılan birçok adım bulunduğunu belirten Yıldırım, müfredatta da son yıllarda değişikliğe gidildiğini söyledi.

Başbakan Yıldırım, yapılması gerekeni, ülkenin ihtiyaçlarını ve öğrencilerin beklentilerini bildiklerini vurgulayarak, "Bu nedenle öğretmenlik mesleğini hak ettiği seviyeye ve standartlara ulaştırıncaya kadar durmayacağız. Gereken her türlü adımı Cumhurbaşkanımız, liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın direktifleriyle atmaya devam edeceğiz. Sevgili öğretmenler, maddi ve fiziki şartlar elbette önemli ama yaptığınız işten haz duymuyorsanız, eğer mesleğiniz sizi mutlu etmiyorsa o zaman başarı mümkün değildir." diye konuştu.

(Sürecek)

AA