Adnanımı götürmeyin!

Adnan Şenses'in Teşvikiye Camisi'ndeki cenaze törenine sanat, spor, siyaset dünyasından sevenleri katıldı. Gözyaşlarını tutamayan eşi Lale Şenses'i yakınları sakinleştirmeye çalıştı..

Tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybeden ünlü şarkıcı Adnan Şenses'i sevenleri son yolculuğuna uğurladı. İstanbul'daki Teşvikiye Camisi'nde kılınan cenaze namazına sanat, spor, siyaset dünyasından çok sayıda seveni katıldı. Şenses'in tabutu Türk bayrağına sarılırken, önüne de fotoğrafı konuldu. Fenerbahçe amigolarından Paşalı Birol da tabuta "Sevgili Adnan Şenses güle güle, mekânın cennet olsun" yazılı dövizler bıraktı. Taziyeleri Adnan Şenses'in eşi Lale Şenses ve kızı Arzum Şenses kabul etti. Ayakta durmakta zorlanan Lale Şenses, tabuta sarılarak ağladı. Gözyaşlarını tutamayan Lale Şenses'i yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Lale Şenses "O benim meleğimdi. Canımı kaybettim. Diyecek bir şey yok; sözün bittiği yerdeyiz. Her şeyin bittiği yerdeyiz" dedi. Cenaze namazının kılındığı Teşvikiye Camisi'nin bulunduğu caddeye Şişli Belediyesi tarafından üzerinde,"Aramızda yaşıyor" yazısının bulunduğu Adnan Şenses'in dev boyutlu bir fotoğrafı asıldı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu cenazede yaptığı konuşmada, "Mekânı cennet olsun çok özel bir sanatçıydı. Sevenlerine ve bütün sanat dünyasına başta ailesi olmak üzere başsağlığı diliyorum" dedi. İkindi vakti cenaze namazını kıldıran imam Halil İbrahim Kurşun, cenaze namazının ardından duasında Anadolu topraklarını Türklere yurt edindiren Alparslan, İstanbul surlarına bayrağı diken Ulubatlı Hasan, Çanakkale Geçilmez dedirten Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de ismini andı. Törene katılanlar burada alkışlayınca imam Kurşun da "Cenaze töreninde İslam'a göre alkış olmayacağını" belirterek, duasına devam etti. Törenin ardından Şenses'in tabutu sevenleri tarafından cenaze aracına konularak, defnedilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı'na gönderildi. Lale Şenses, eşinin tabutu Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilmek üzere yola çıkarılırken, "Adnan'ımı götürmeyin" diyerek feryat etti. Bursa'da 1935'te doğan Adnan Şenses, Ankara'da başladığı ilkokula ailesinin taşındığı İstanbul'da devam etti. Ailesinin isteği üzerine marangozlukla ilgilenen Şenses, 1956'da müziğe başladı. İlk musiki derslerini Suzan Yakar Rutkay'dan alan Şenses, çalışmaya başladığı Ankara Radyosu'nda 16 yıl görev yaptı. Ünlü gazinolarda çalışan ve birçok müzik albümü bulunan Şenses, 47 sinema filminde de rol aldı. Şenses, "Altın plak"ın da aralarında bulunduğu çok sayıda ödüle sahipti.

'O benim ağabeyimdi'
Sanatçı Adnan Şenses'in cenaze törenine katılan çok sayıda ünlü isim, duydukları üzüntüyü dile getirdi.
Emel Sayın: Beraber çalışmayı istiyordu. İçimde bir dert oldu çünkü kısmet olmadı.
Gönül Yazar: Bu camiada en sevdiğim insandı. Ben onunla birlikte büyüdüm.
Selçuk Ural: Nevi şahsına münhasır bir sanatçıydı. Yeri dolmayacak bir isimdi, hayırseverdi, dosttu.
Semiha Yankı: Aile dostumu, canımı ağabeyimi kaybettim. Gerçekten çok üzgünüm
Selami Şahin: Kimseye yanlışı olan bir insan değildi. Kalbiyle güzelliğiyle yorumuyla...
Ferdi Tayfur: Geçen gün yanına gitmiştim. Beraber dua ettik. Allah inşallah onu cennetine almıştır.
Süheyl Uygur: Rahmetli, baba dostuydu. Teker teker kaybediyoruz.
Erkan Özerman: Özel hayatı da sanat hayatı da birbirinden farklı değildi, olduğu gibi göründü, göründüğü gibi de yaşadı.
Orhan Gencebay: Türk müziğine, Türk kültürüne çok önemli hizmetleri olan halkımızın çok sevdiği saydığı, benim de çok eski dostum ve ağabeyimdi.
Nükhet Duru: 30 yıllık arkadaşımdı. Çok iyi, büyük bir sanatçıyı kaybettik. Mekânı cennet olsun!