Agiad Mobilya Komitesi İşkur Un İstihdam Destekleri Hakkında Bilgi Aldı

Ağrı Genç İşadamları Derneği (AGİAD) Mobilya Komitesi, Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) istihdam destekleri hakkında bilgi aldı.

Ağrı Genç İşadamları Derneği (AGİAD) Mobilya Komitesi, Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) istihdam destekleri hakkında bilgi aldı.

Ağrı Genç İşadamları Derneği bünyesinde kurulan Mobilya Komitesi son yapılan toplantısında İŞKUR'un istihdama yönelik destekleri hakkında bilgi aldı. Toplantıya katılan İŞKUR Ağrı İl Müdürü Abdullah Gökçeli İŞKUR' un istihdama yönelik destekleri ile firmaların eleman ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini belirtti.

Bu kapsamda İŞKUR un staj ve işbaşı eğitim kurslarından yararlanılması gerektiğini söyleyen Gökçeli, “Eleman ihtiyacı olan firmalar genelde istedikleri özelliklerde eleman bulamadıklarından şikayet ediyorlar. İŞKUR olarak istihdamı artırmak adına firmaların alacakları elemanları 6 ay süresince destekliyoruz. Bu sürecin sonunda işveren kendi yetiştirdiği elemana sahip oluyor. Burada hem işçi hem de işveren faydalanmış oluyor.” dedi.

AGİAD Mobilya Komite üyesi Mustafa Yakut, bölgede öncelikli sorunlardan işsizlik ve kalifiye eleman probleminin çözümü için güzel bir uygulama olduğunu bu ve benzeri çalışmaların geliştirilerek devam etmesini istediklerini kaydetti.

Yakut, “Toplantımıza katılarak bizi bilgilendiren İŞKUR Müdürümüz Abdullah Gökçeli'ye teşekkür ediyoruz. AGİAD Mobilya Komitesi olarak bu tarz çalışmaları yakından takip ediyor ve üyelerimizi bu noktada teşvik ediyoruz. Bu tür çalışmalara önümüzdeki günlerde de devam edeceğiz.” dedi. CİHAN