Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gezi Parkı'nda yapılanın yayalaştırma çalışması olduğunu, ancak bir kaşık suda fırtınalar kopartıldığını söyledi.
Bakan Bayraktar, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TTSO) düzenlenen 'Trabzon'un Gelecek Stratejileri' toplantısında yaptığı konuşmada, şehrin gelişmesi ve kalkınması için hazırlanan çalışmanın rapor haline geldiğini ve bir yol haritasının oluştuğunu kaydetti. Trabzon’un kalkınacağı şeylerin başında eğitimin geldiğine vurgu yapan Bayraktar, Trabzonspor, turizm, sağlık, liman ve lojistik merkez özelliklerinin yanı sıra Sümela, Uzungöl ve Çakırgöl gibi tarihi ve doğal zenginliklerin öne çıkartılması ve bunlardan faydalanılması gerektiğini vurguladı. Bayraktar, bunlar yapıldığı zaman ticaretin canlanacağını, kırsal kalkınmanın sağlanacağına inandığını dile getirdi. Şehrin avantajlarını öne çıkartmak gerektiğine vurgu yapan Bayraktar, bunun için de rutinin dışına çıkmak, yeni projeler geliştirmek için biraz daha gayretli olmak gerektiğini kaydetti. Trabzon’un kendi ölçeğindeki illere oranla devletten çok daha fazla destek aldığını anlatan Bayraktar, şehri geliştirmek ve güzelleştirmek için cesur olmak, radikal kararlar almak gerektiğini söyledi.
MEMURLAR KANUNU ELEŞTİRDİ
Girişimcinin buraya çekilmesinde yatırım ikliminin çok önemli olduğuna dikkat çeken Bakan Bayraktar, şehirde görev yapan memurların da yatırımcıların önünü açmada yardımcı olması gerektiğinin altını çizdi. Hiçbir memurun şahsıyla bir sorunu olmadığını ifade eden Bayraktar, “Bana kızmasınlar, hepsi bizim kardeşimiz, ama 657 sayılı kanunu eleştiriyorum. Hep eleştirdim, yine eleştiriyorum. Bu memurlarımızı esaslı çalışır, üretir hale getirmiyor.” dedi.
Dünyanın gelişmiş ülkelerinde üst düzey memurların sözleşmeli çalıştığını örnek gösteren Bayraktar, şöyle devam etti: “Maaşları biraz yüksektir. Bir sene çalışır, ertesi sene verimli, faydalı, bilgili değilse, yeterince çalışmıyorsa onun görevine son verilir. Bizim memurlara dokunamıyorsun. Trabzon’da 20’nin üzerinde bölge müdürü var. Bunlar özel sektörü dinamize edecek, yardımcı olacak. Nasıl ki esnafa mal almaya gittiğinde tereğinden mal satmak için 10-20 tane ürün çıkartıyor. Memur da özel sektöre iş yaptırmak için aynı şekilde tezgah kuracak. İşin özü bu. Yatırım ortamının, yatırım ikliminin iyileştirilmesi lazım. Trabzon’un kalkınması lazım. Bunları hep beraber yapmamız lazım.”
“GEZİ PARKI’NDA BİR KAŞIK SUDA FIRTINA KOPARILDI”
Türkiye’de bir gaz, stres oluşturulmaya çalışıldığına dikkatleri çeken Bakan Bayraktar, “Bir yere girdik baktık, orada sıkıntı çıktı yapmayacağız. Hayırlı bir iş, ama millet tarafından bir tepki geliyor, bir işin eğer şuyuu vukuundan beterse orada durmak lazım. Ortalığı karıştırmanın manası yok. Zaten Türkiye’de bir gaz, stres oluşturulmaya çalışılıyor.” şeklinde konuştu.
Gezi Parkı meselesinde de bir kaşık suda fırtına koparıldığını söyleyen Bayraktar, sözlerine şöyle devam etti: “Gezi Parkı’nda yapılan, yayalaştırma. Orada zaten betonun kenarlarında ağaçlar var, bıraksan kendileri kuruyacak. 12 tane kadar sanırım ağaç oradan sökülüp başka yere götürülüyor ve orası yayalaştırılacak, ağaçlandırılacak. Henüz daha yapılacak olan o kışla projesi falan daha ortada yok. Trafik yer altına alınıyor, yayalaştırılıyor. Çok güzel bir proje, ama orada ufak tefek hatalar oldu. Türkiye’nin her tarafından eylemler yapıldı, yapılmaya kalkıldı. Böyle bir şey yok arkadaşlar. Onun için bizim stres doğuracak olaylardan da kaçmamız lazım. Biz kavga için yokuz, iş peşindeyiz. Vatandaşımıza, milletimize, şehrimize nasıl fayda sağlarız onun peşindeyiz.”
Toplantıya, Bakan Bayraktar'ın yanı sıra Vali Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri aydın Bıyıklıoğlu ve Safiye Seymenoğlu, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile oda başkanları, siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı. CİHAN