Boşananların Yüzde 80 Yeniden Evleniyor, Yüzde 17sinin Tercihi İse Eski Eş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 5 ilde yürüttükleri bir proje ile aile mahkemelerine boşanmak için başvuran 450 çiftten 75'inin rehberlik hizmeti ile evliliğe devam kararı aldığını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 5 ilde yürüttükleri bir proje ile aile mahkemelerine boşanmak için başvuran 450 çiftten 75'inin rehberlik hizmeti ile evliliğe devam kararı aldığını söyledi. Şahin, eşinden ayrılanların yüzde 80'nin yeniden evlendiğini, yüzde 17'sinin de eski eşini tercih ettiğine dikkati çekerek, " Testiyi kırmadan, gönülleri dağıtmadan aile kurumunu yaşatmak istiyoruz." diye konuştu.

Bir dizi programa katılmak üzere Bursa'ya gelen Bakan Fatma Şahin, Birlik Vakfı'nın programına katılarak burada bir konuşma yaptı. Bakan Şahin, özellikle Aile Sosyal Destek Programı’nın (ASTEK) kendilerini de heyecanlandırdığını belirterek, “Bir taraftan boşanmak için gelen çiftlere 5 ilde aile mahkemesi hakimleri ile işbirliği yaparak rehberlik hizmeti vermeye başladık. Boşanmak için gelen 450 çiftin 75 çifti yeniden evliliğe devam etme kararı aldı. Bizim ortalama her yıl 500 ile 600 bin çiftimiz evleniyor. Bunun yaklaşık 100 ile 120 bini ayrılıyor, yüzde 80’i yeniden evleniyor ama yüzde 17’si eski eşi ile evleniyor. O yüzden dağıtmadan, parçalamadan testiyi kırmadan gönülleri dağıtmadan aile kurumunu yaşatmak için çalışıyoruz.” dedi.

Bakan Fatma Şahin, ayrıca ‘aile olmak’ isimli programı hayat geçireceklerini belirterek, “Salı günü sayın Başbakanımız ile ‘aile olmak’ isimli programı hayata geçiriyoruz. Modern yaşam içinde yeni bir şehirleşme ve medenileşme projesi koymamız lazım. Dede ve ninenin torunu ile birlikte kalabileceği mekanlar oluşturmamız lazım. Bu nedenle aklınıza gelen ve bir insanın ihtiyacı olan her şeyi onlara sağlayacağımız bir aile paketini inşallah Salı günü 9 bakanımızın protokol imzalaması ile hayata geçireceğiz.” şeklinde konuştu.





CİHAN