Büyükşehir Bursa’ya Bir Spor Kompleksi Daha Kazandırdı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Şahin Başol Spor Kompleksi, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Şahin Başol Spor Kompleksi, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Bünyesinde standartlara uygun futbol sahası, 2 halı saha, spor salonu, yüzme havuzu, tenis kortu, fitness salonu ve açık hava spor alanlarının bulunduğu Şahin Başol Spor Kompleksi’nin açılışı görkemli anlara sahne oldu. Büyükşehir Belediye Bandosu’nun konseriyle başlayan açılış programında, Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcuları ve izcileri ile Bursa’da faaliyet gösteren spor kulüplerinden öğrenciler ve sporcular açılışa yoğun ilgi gösterdi.

Başkan Recep Altepe, açılışta yaptığı konuşmada Bursa’nın daha sağlıklı bir kent olması hedefi doğrultusunda yeni nesillerin spora yönlendirilmesi amacıyla bu dönem spor yatırımlarına büyük önem verdiklerini söyledi. Başkan Altepe, Yunus Emre Mahallesi’nde yaptırılan Şahin Başol Spor Kompleksi’nin Büyükşehir Belediyesi’nin spor tesisleri zincirine eklenen yeni bir halka olduğunu da sözlerine ekledi.

Başkan Altepe, bu dönem projelendirilen, inşaatı devam eden ve tamamlanan 102 tesis arasında yer alan Şahin Başol Spor Kompleksi’nin birçok profesyonel kulüpte bile bulunmadığı da belirtti. Başkan Altepe, bu tesislerin başta amatör kulüpler olmak üzere 7’den 70’e bölge halkına hizmet vereceğini vurguladı.

Başkan Altepe, güzel bir spor kompleksini daha Yıldırım’a kazandırmanın heyecanını duyduğunu ifade ederek, “Spor kenti Bursa hedefimiz doğrultusunda 7’den 70’e herkesin spor yapması ve başta amatör sporun desteklenmesi için bu tesis oluşturuldu. Şahin Başol, yıllarca birlikte çalışıp siyaset yaptığımız değerli bir yol arkadaşımızdı. Kendisini ani bir şekilde kaybetmiştik, bizler de onun anısını bu güzel tesiste yaşatmak istedik. Kendisini Rahmetle anıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bursa’nın her alanda gelişip değiştiğine işaret eden Başkan Altepe, “Bursa’da her köşe şantiye görünümünde. Uludağ’dan sahillere altyapıdan üstyapıya kadar her alanda sürdürdüğümüz çalışmalarla Bursa, 4 yılda 20 yılı aşkın hizmetlerle buluştu." diyerek şöyle devam etti:

"Göreve gelirken 3 hedefimiz vardı. Raylı sistemlerle ulaşılabilir Bursa, tarih başkenti Bursa ve spor kenti Bursa olma yolunda adımlarımızı atıyoruz. Bursa’nın her köşesinde yaya mesafede ulaşılacak spor tesisleri kazandırma çalışmalarımız devam ediyor. Bursa’ya 4 yılda kazandırılan spor tesisi sayısı 102’ye ulaştı."

Yeni stadyumun ardından diğer tüm spor tesislerini de birer birer kente kazandıracaklarını söyleyen Başkan Altepe, Şahin Başol Spor Tesisleri hakkında da bilgiler verirken, bu tesisin, bölgeye ve gençliğe can vereceğini de belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yaklaşık 63 bin metrekare alanda yapılan tesiste yarı olimpik yüzme havuzu, spor salonu, 68x105 ölçülerinde futbol sahası, 30x50 ölçülerinde 2 adet suni çim saha, 1 standart tenis kortu, koşu parkuru, fitness salonu, sauna, kauçuk yürüyüş yolları ve açık hava spor alanları bulunuyor. Bu tesis, tam anlamıyla bir sağlıklı yaşam kompleksi oldu. Duaçınarıspor’dan Yavuzselimspor’a kadar tüm sporcular bu tesisten yararlanabilecek. Bu tesis 5,5 milyon TL’ye mal oldu."
CİHAN