CEP TELEFONLARINA KAPIYI KİM 'ARALIYOR'
KAPILARI TUTUN / CEP TELEFONLARI KAÇIYOR!
İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu yönetimindeki Emniyet Genel Müdürlüğü bağlı birimleri ya da polis teşkilatı bana göre tarih yazıyor.
Teşkilat terörle mücadelede gösterdiği başarıyı, Türk ekonomisine sekte vuran kaçakçılık olaylarının önlenmesinde de sürdürüyor.
Başta uyuşturucu tacirleri olmak üzere kaçakçılara ağır darbeler indiriyor. Polisin en son olarak çökerttiği çeteler ya da ortaya çıkardığı kaçakçılar ise cep telefonu kaçakçıları oldu.
İçişleri Bakanlığı'nda konu ile ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:
SİNYALLERİ KESİLDİ!
İçişleri Bakanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinasyonunda cep telefonu kaçakçılarına yönelik 76 ilde "SİNYAL" adı verilen eş zamanlı operasyon başlatıldı.
Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı’nın tespitleri doğrultusunda ve koordinesinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı (BTK) ile ortak yürütülen çalışmalar kapsamında, bazı kişi ve grupların yurt dışından temin ettikleri cep telefonlarını yasa dışı yollarla ülkeye getirerek haksız kazanç elde ettiği, devleti vergi kaybına uğrattıkları ve vatandaşların mağdur olmasına neden oldukları anlaşıldı.
Ülkeye sokulan kaçak cep telefonlarını usulsüz yöntemlerle kaydederek piyasaya süren İstanbul merkezli bir gruba yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, haklarında gözaltı kararı verilen 88 şüphelinin yakalanması amacıyla KOM Daire Başkanlığı koordinesinde 36 ilde operasyon düzenlendi'.
Operasyon kapsamında 54 ilde 387 şüphelinin de ifadesine başvurulacağının altının çizildiği açıklamada, kaçak cep telefonlarını piyasaya sürebileceği değerlendiren riskli iş yerlerine yönelik 40 ildeki 238 adreste de arama yapıldığı ifade edildi. Açıklamada, "Sinyal" adı verilen operasyonda toplam 76 ildeki 341 adreste arama yapıldığı ve 88 şüphelinin gözaltına alınması amacıyla çalışmaların sürdüğü bildirildi.
ZULALAR PATLADI
Haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerin, "Zula" diye tabir edilen gizli bölmeler içerisinde gümrüğe beyan etmeden ülkeye soktukları kaçak cep telefonlarını gizli depolarda topladıkları, daha sonra bu telefonların kuryeler vasıtasıyla kaçak cep telefonu satan iş yerlerine dağıtıldığı açıklandı.
Şüphelilerin kaçak cep telefonlarına, kayıtlı eski model cep telefonlarının IMEI bilgilerini klonlayarak kullanıma hazır hale getirerek piyasaya sürdüklerine, bu cep telefonlarının sonraki tarihlerde vatandaşları mağdur ettiğinin altı çizildi.
Açıklamada, mağduriyet yaşanmaması adına vatandaşların e-Devlet hesaplarını sık sık kontrol ederek bilgileri dışında cep telefonu kaydına rastlamaları halinde durumu yetkililere bildirmesi uyarısında bulunuldu.
70 şüpheli gözaltına alındı!
Şu ana kadar 70 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonda, 1331 kaçak cep telefonu, 14 IMEI klonlama cihazı, bir ruhsatsız tabanca ile 7 kilogram toz esrarın ele geçirildiği, aramaların ise sürdüğü bildirildi.
Böylesi geniş ve güncel bir operasyon zannedersem Cumhuriyet tarihinde bir ilk olsa gerek. Emeği geçen herkesi canı gönülden kutlarım. Yalnız çok değerli polis arkadaşlarımdan bir ricam olacak!
Yok, cep telefonu değil! Allah aşkına bu kadar cep telefonun yurda girmesi için hangi kapılar aralanmış bana ufak bir mail atsalar.
Olmaz mı? Olur, olur..
Hadi bekliyorum..