Çocuklara Trafik Eğitimi Meyvelerini Verdi

Kırşehir'de Toplum Destekli Büro Amirliği ekiplerince yürütülen 'Trafikte Eğitimli Çocuklar Güvenli Yolculuklar Projesi' kapanış ve ödül töreni yapıldı.

Kırşehir'de Toplum Destekli Büro Amirliği ekiplerince yürütülen 'Trafikte Eğitimli Çocuklar Güvenli Yolculuklar Projesi' kapanış ve ödül töreni yapıldı.

İl Kültür Turizm Müdürlüğü konferans salonunda yapılan törende konuşan Kırşehir İl Emniyet Müdürü Mustafa İncebay, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce yürütülen bu proje kapsamında yaklaşık 4 aydır devam eden eğitimlerin faydasını daha şimdiden görmeye başladıklarını ifade etti.
Kazaların sadece Türkiye'de değil dünyanın her yerinde üzerinde önemle durulan bir problem olduğunu vurgulayan İncebay, yılda bir milyondan fazla insanın trafik kazalarında hayatını kaybettiğini, kazalarında birincil etkenin eğitimsizlik olduğunu, bu noktada bir çalışma başlattıklarını belirtti. İncebay, özellikle Ahi Evran Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliğinde trafik kazalarının önlenmesine yönelik çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Programın açılış konuşmasını yapan Toplum Destekli Büro Amirliği Şube Müdür Erdal Özbek, proje kapsamında beklenen hedefe ulaştıklarını ifade etti. Kırşehir'de kurumlarla birlikte yoğun çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Özbek, trafik eğitimlerini yaparak çocukların her bölgede ve her konuda kurumlardan alınan desteklerle bilinçlendirdiklerini belirtti. Program, projeye destek veren ve eğitim alan çocuklara katılım ve teşekkür belgelerinin verilmesiyle son buldu. CİHAN