Darbe girişimi sabahı şiirini yazdı, birinci yılında besteledi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki hain kalkışması sırasında Ankara'da bulunan İdris Altuner, darbe girişimi sabahında yazdığı "Bizim Bir Rabia'mız Var" şiirinin 3 kıtasını 15 Temmuz'un birinci yılında türkü formatında besteledi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki hain kalkışması sırasında Ankara'da bulunan İdris Altuner, darbe girişimi sabahında yazdığı "Bizim Bir Rabia'mız Var" şiirinin 3 kıtasını 15 Temmuz'un birinci yılında türkü formatında besteledi.

Ozanlar ve aşıklar diyarı Kırşehir'de yaşayan Altuner, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişiminden etkilenerek, 16 Temmuz'da 20 kıtadan oluşan "Bizim Bir Rabia'mız Var" şiirini yazdı.

Altuner, darbe girişiminin birinci yılında şiirin 3 kıtasını türkü formunda besteledi ve klip çekti. Aşıklık ve ozanlık geleneğini yaşatmaya çalışan Altuner, çocuklara, gençlere ve gelecek nesillere 15 Temmuz'da neler yaşandığını türkülerle anlatmayı hedefliyor. 

Aileden ozanlık ve aşıklık geleneğine sahip olduklarını anlatan Altuner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çanakkale, Sarıkamış gibi büyük zaferlerin ardından türküler, destanlar bestelendiğini, milletin kazandığı 15 Temmuz zaferinin de türkülerle, şiirlerle anlatılması gerektiğini belirtti.

Altuner, millet olarak bir arada olmanın önemine değinerek "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" kavramlarının olmazsa olmaz olduğunu vurguladı.

Darbe gecesinin sabahında 15 Temmuz şehitleri anısına kaleme aldığı 20 kıtadan oluşan "Bizim Bir Rabia'mız Var" şiirinin 3 kıtasını bestelediğini aktaran Altuner, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Rabia ilkesini" düstur edinerek eserini ortaya çıkardığını kaydetti.

Altuner, Türk İslam dünyası ve Türkiye üzerinde oyunlar oynandığını, son olarak da hain darbe girişimi yapıldığını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Vatan ve bayrak için neler yapıldığını, yapılacağını anlattık. Geleceğe hoş bir seda bırakmak, çocuklarımıza, gençlerimize ve gelecek nesillere 15 Temmuz'un neler yaşattığını türkülerle anlatmak istedik. Aslında sadece 15 Temmuz'u değil, tüm Anadolu ve Türk İslam coğrafyasının sancılarını içerisine alan bir eser çalıştık. Bu anlamda diğer çalışmalardan biraz daha zengin olduğunu söyleyebiliriz. 15 Temmuz'da yaşadığımız bu elim hadise, bize yeni bir kahramanlık yaşatmıştır. Yeni bir destan, yeni bir milli mücadeledir. Anadolu halkının birleştiğinde, bütünleştiğinde, kenetlendiğinde nelerin üstesinden geleceğini dünyaya gösterdiği gündür 15 Temmuz."

- "O gece dramı bizzat yaşadım"

Darbe girişiminin yapıldığı gece Ankara'da olduğunu ve olayı birebir yaşadığını aktaran Altuner, şunları anlattı:

"Jetlerin uçtuğu, bombaların düştüğü gece ben Ankara'daydım ve o gece dramı bizzat yaşadım. Hatta zırhlı birliklere kadar gidip, yol kapandığı, kilitlendiği için ileri gidemediğimiz bir hüzün de var içimizde halen. Bütün dramları yakinen takip ettiğimiz için Cumhurbaşkanımızın bir sözü ile milletin meydanlara dökülmesi, 15 Temmuz kahramanlığının, zaferinin çok büyük bir hatırasıdır. Bu yüzdendir ki Cumhurbaşkanımızın sözünü bir şekilde türkülere dökmek, aks etmek ve kahramanlıklarla bütünleştirmek istemiştim. Cumhurbaşkanımızın 'Rabia' örneği var. 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet'. Bu 4 kriterin içeriğini de anlatan birçok konu var eserde. "

Altuner, o gece ortaya konulan kahramanlığı, birlik ve beraberlik üzerine konuşlandırdığı cümlelerle anlatmaya çalıştığına değinerek, "Bizim sadece 15 Temmuz'larda değil, her zaman bir araya gelip, birbirimize kol kanat gerip, kardeşçe yaşamamız gerektiğini anlatmaya çalıştım." dedi.

Altuner'in Türkü formunda bestelediği şiirinden bazı bölümler şöyle:

"15 Temmuz mührünü vurdu milletin gücü,

Bir söz ile indiler meydana kardeş bacı,

Onca şehit gazinin alınır elbet öcü,

Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet için. 

Bizim bir Rabiamız var batıdan Türkistan'a,

Bizim bir Rabiamız var Mianmar'dan Hindistan'a,

Bizim bir Rabiamız var Kudüs'ten Gülistan'a,

Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet için."

AA