Defne Joyun Otopsisini Yapan Doktor Neler Söyledi?

Defne Joy Foster'ın ölümüyle ilgili yürütülen davanın 4.duruşması görüldü!

Defne Joy Foster'ın ölümüyle ilgili yürütülen davanın 4.duruşması görüldü. Defne Joy Foster'ın 4.duruşmasında otopsisini yapan doktor da dinlendi. Duruşmaya tutuksuz sanık Kerem Altan katılmadı. Defne Joy Foster'ın annesi mahkeme salonundaydı..

Foster'ın muayene tutanağını hazırlayan doktor Özbay dinlendi!

Anadolu 36. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Kerem Altan katılmazken, Defne Joy Foster'ın annesi Hatice Foster ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada Defne Joy Foster'ın otopsisini yapan doktor Mehmet Özbay tanık sıfatıyla dinlenildi. Mahkeme Hakimi Mehtap Yılmaz tanığa yönelik olarak, “Muayene sırasında alnında sıyrık var demişsiniz. Bu sıyrık, yeni miydi, eski miydi" diye sordu. Foster'ın muayene tutanağını kendisinin hazırladığını belirten doktor Özbay ise, “Yaptığım incelemede Defne Joy Foster'ın alnının sol tarafında bir sıyrık tespit ettim. Yaranın ölüm anında, ölümden hemen sonra veya ölümden çok kısa bir süre önce gerçekleşmiş olması muhtemeldir. Ölümüyle alakası olmayan bir yaradır" dedi.

Hatice Foster'ın avukatı Ersan Taştekin de var olan yaranın bir cisimle mi vurularak mı oluştuğu veya çarpmaya bağlı bir yara mı olduğunu sordu. Doktor Özbay, Foster'da bulunan yaranın bir cisim çarpmasıyla veya ölüm anında bir yere düşüp çarpmasıyla da oluşmuş olabileceğini belirtti. Bu sırada araya giren anne Foster, “Kızımın yarasını gördüm, derinceydi" diye konuştu.
Foster'in kocası İlker Yasin Solmaz'ın avukatı Ayşegül Mermer ise soruşturmanın eksik yapıldığını iddia ederek, gazeteci Fatih Altaylı'nın olaya ilişkin köşe yazısını mahkemeye delil olarak sundu ve tanık olarak dinlenilmesini talep etti. Kerem Altan'ın avukatı Veysel Ok ise dava konusunun yanlış algılatıldığını belirterek, “Bu bir kasten adam öldürme davası değildir. Olay medyatik bir konu oldu. Bu kişiler toplumun tanıdığı insanlar. Defalarca bu konu yazılıp çizildi ve komplo teorileri kuruldu. Davada herkes dinlenecek olursa yargılamanın yanlış yönlendirileceğini düşünüyoruz, tanıklar dinlenilmesin" dedi.

Mahkeme, erken müdahale olması halinde Defne Joy Foster'ın ölümünün engellenip engellenemeyeceği konusunda Adli Tıp Kurumu'ndan geçtiğimiz celse istenilen raporun gelişinin beklenilmesine karar verirken, Altaylı'nın tanık olarak dinlenilip dinlenilmeyeceği konusu ise Adli Tıp Kurumu'ndan raporun gelmesi sonrasında karara bağlanacak. Duruşmanın ertelendiği esnada ise anne Foster ağlayarak , “Herkesi susturdular. Kızımın bağırmaması için ağzını kapattı, ölümüne sebep oldu. Yüreğim kan ağlıyor" diye konuştu.

OLAYIN GEÇMİŞİ: İstanbul Kadıköy'de Kerem Altan'a ait evde 2 Şubat 2011 de hayatını kaybeden Defne Joy Foster'ın ölümü ile ilgili Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı Kerem Altan'ın, Foster'ın ölümünde kusurunun olmadığını belirterek "takipsizlik" kararı ile dosyayı kapatmıştı. Defne JoyFoster 'ın ailesinin avukatları takipsizlik kararına itiraz etti. Üsküdar 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde incelenen itiraz da red edildi. Dosya daha sonra Yargıtay 12. Ceza dairesi tarafından incelendi. Darire, soruşturmanın hukuka aykırı olarak takipsizlik kararı verildiğini belirterek, Kerem Altan hakkında delillerin toplanması ve incelenmesine karar verdi. İtirazın kabulünü Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdi. Altan hakkında "yardım yükümlülüğünü yerine getirmemek suretiyle ölüme neden olmak" suçundan, 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.