Ehliyet Sınavının Özel Ve Tüzel Kişilere Verilmesi Yanlış

Türkiye Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Guda, TBMM’ye sunulan kanun tasarısı ile sürücü adaylarına uygulanan teorik ve uygulama sınavlarının özel ve tüzel kişilerce yapılmasına imkan sağlanacağını belirtti.

Türkiye Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Guda, TBMM’ye sunulan kanun tasarısı ile sürücü adaylarına uygulanan teorik ve uygulama sınavlarının özel ve tüzel kişilerce yapılmasına imkan sağlanacağını belirtti. Guda, “Bu uygulama yanlıştır." dedi.

Türkiye Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Guda, TBMM’ye sunulan torba kanun tasarısı içerisinde yer alan düzenleme ile sürücü adaylarına uygulanan teorik ve uygulama sınavlarının özel ve tüzel kişilerce yapılmasına imkan sağlanacağını söyledi. Uygulamanın yanlış olacağını söyleyen Guda, “Üniversite, yatılı okul, yabancı dil ve benzer sınavları Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yapıyor. MEB'in sürücü adaylarına yaptığı sınavların tüzel ve özel kişilere yaptırılması uygulamasının altında sermaye söz konusudur. Bu konuyu önümüzdeki günlerde gerçekleşecek Türkiye Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu’nun olağan genel kurul toplantısına davet ettiğimiz 100 milletvekili ile görüşüp yasal düzenlenmenin çıkmamasını sağlayacağız." ifadesini kullandı.

Torba kanun tasarısı içerisinde olumlu düzenlemelerin de olduğunu söyleyen Türkiye Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Guda, “Torba kanun tasarısında yer alan yasal düzenleme ile 18 yaşından sonra alınan ehliyetlerin belli bir zaman sonra tekrar yenilenmesi öngörülüyor. Ayrıca tasarı içerisinde yer alan düzenleme ile sürücü adayı ehliyeti aldıktan sonra bir yıl boyunca stajyer sürücü olarak tanımlanacak. Bunlar olumlu düzenlemelerdir." diye konuştu. CİHAN