Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı arasında ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele’ konulu protokol imzalandı. Eğitimler kapsamında bilgi veren Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “85 eğiticiye toplumsal cinsiyet ve kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda 3 grup halinde 2 haftalık uzman eğitici yetiştirme programı uygulanacak.” dedi.
Bakan İsmet Yılmaz’ın ardından eğitimler hakkında bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “İkinci aşamada 300 kişilik grup, bir haftalık eğitici eğitiminden geçecek. Üçüncü aşamada bölgesel düzeyde yapılacak eğitimlerde 3 bin kişi, 2 günlük toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına şiddetle mücadele eğitimden geçirilecek. Dördüncü aşamada 3 bin kişinin birliklerindeki er ve erbaşlara 6 saatlik eğitim programları hazırlandı” diye konuştu.
Bakan İsmet Yılmaz, eğitimlerin neden verildiğini ile ilgili ise şöyle konuştu: " Çünkü Anadolu’nun dört bir yanında askerlik çağına gelmiş gençler askeriyeye katılıyor. Burada biz eğitim vermek istiyoruz. Erbaş ve erlere kadının cinsel eşitliği ve kadın hakları konusunda eğitim vererek, toplumda farkındalık oluşturmak istiyoruz.”
Milli Savunma Bakanı, eğitim kapsamında, töre ve namus cinayetleri, Türkiye’de kadına yönelik şiddette yasal durum, kadına şiddette başvuru mekanizmalarıyla ilgili konuların ele alınacağını söyledi.
Lice’de yaşanan olaylarla ilgili basının sorularını cevaplamayan Bakan İsmet Yılmaz, “Şimdi bu soruları cevaplarsam eğitimle ilgili haberler yazılmaz. Oysa bu çok önemli bir konu, biz konuyu çok önemsiyoruz.” ifadelerini kullandı.
KUL HAKKINI UNUTTUK
Toplumda ailevi sorunların artma nedeni olarak kul hakkının unutulmasını gösteren Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Biz aslında kaybettiğimiz bir şeyi arıyoruz. Kul hakkını unuttuk. Aslında kadın ve erkek bir araya gelince muhakkak kul hakkı doğar. Ve kadında erkek de bunun farkına varsa, birbirlerinin haklarına riayet etseler toplumda bu tür sorunlar yaşanmaz” diye konuştu.
CİHAN