Fatih Altınay: Şiddetle Sorunlar Çözülmez

Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Fatih Altınay, "Şiddetle hiçbir şey çözülemez aksine sorunların içinden çıkılmaz bir hal alır.

Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Fatih Altınay, "Şiddetle hiçbir şey çözülemez aksine sorunların içinden çıkılmaz bir hal alır." dedi.

Amasya'nın Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Altınay, son günlerde İstanbul’dan başlayarak birçok ile yayılan olayları iş dünyası olarak üzüntüyle izlediklerini belirtti. "Bölgemiz ve küresel ekonomi zor bir dönemden geçmektedir. Dengelerin hızla değiştiği bu dönemde huzura ve istikrara her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var." diyen Altınay, "Türkiye’nin geleceğine yatırım yapan ve 15 milyonu aşan yurttaşımıza istihdam sağlayan Türk özel sektörü olarak beklentimiz bir an önce sağduyunun hakim olmasıdır. Gösteri hürriyeti kapsamında bazı vatandaşlarımızın sergilediği demokratik davranışlar, kötü amaçlı marjinal unsurların provokasyonlarına karşı korunmalıdır." açıklamasını yaptı.

Samimi vatandaşların bu hususta duyarlılık içerisinde olması; şiddet, yakma yıkma gibi suç teşkil eden fiillerin hak ve özgürlükleri gölgelemesine müsaade etmemesi gerektiğini kaydeden Altınay, sözlerine şöyle devam etti: "Sokakların huzur ve güveni, çocuklarımızın ve Türkiye’mizin geleceğidir. Şiddet ve kavga hiçbir şeyi çözemez. Aksine sorunları daha da içinden çıkılmaz hale getirir. Hiçbir hak arayışı, vatandaşımızın can ve mal güvenliğinin tehlikeye sokulmasına ,esnafın tüccarın mağduriyetine ve vatandaşlarımızın vergileriyle temin edilen kamu mallarına zarar verilmesine gerekçe olamaz. Yaşananlardan fırsat çıkarmaya çalışanlar, tarih önünde sorumlu olacaklarını unutmamalıdırlar." CİHAN