Finlandiya merkezli özel çelik üreticisi Ruukki’nin Kıdemli Başkan Yardımcısı Thomas Hörnfeldt, “Türkiye’nin savunma sanayi, lojistik ve taşımacılık sektöründe gelişmiş bir ülke olması bu anlamda bizim de hızlı ilerlememize imkan sağladı.” dedi.
Türkiye’deki özel sektör çelik üretiminde kısa sürede yüzde 30 paya sahip hale gelen Ruukki’nin üst düzey yöneticisi Hörnfeldt, Ankara’daki Komatek Fuarı’nda sektör ve Türkiye’deki yatırımları hakkında bilgi verdi. Yıllık 2,3 milyon ton çelik üretim kapasitesi ile Ruukki’nin sektörün yıldızı konumuna geldiğine işaret eden Hörnfeldt, “Türkiye’nin savunma sanayi, lojistik ve taşımacılık sektöründe gelişmiş bir ülke olması bu anlamda bizim de hızlı ilerlememize imkan sağladı.” diyerek Türkiye’yi övdü. Ruukki’nin 2009 yılında kendi ofisiyle giriş yaptığı Türkiye pazarında beklentilerin üzerinde hızlı bir büyüme grafiği sergilediğini aktaran Hörnfeldt, Mersin’de açılan 1200 metrekarelik stok sahası sonrasında yakın zamanda öncelikli İstanbul olmak üzere, farklı bölgelerdeki stok sahalarıyla ve bölge ofisleriyle büyümeyi sürdüreceklerini söyledi.
“TÜRKİYE PAZARI BİZİ HEYECANLANDIRDI”
Türkiye pazarına ilk girdiklerinde hedefin bu kadar büyük olmadığını, pazarın performansının kendilerini heyecanlandırdığını ifade eden Hörnfeldt, Türkiye pazarında beklentilerin üzerinde bir büyüme kaydettiklerini ifade etti. Hörnfeldt, “Türkiye pazarına gireli dört yıl oldu, açıkçası pazarın büyüklüğü bizim ilk başta düşündüğümüzün çok daha ilerisinde. Her yıl ciddi bir büyüme sergiledik ve pazarda ortalama yüzde 30 paya sahibiz. 2012 yılında 2.8 milyon Euro ciro elde ettik. Ciromuzun yüzde 1’ini Ar-Ge’ye ayırıyoruz. Geçtiğimiz yıl önce İstanbul’da düzenlenen Ankomak Fuarı’na geldiğimizde stok sahaları oluşturacağımızı söyledik ve geçtiğimiz günlerde kullanıma açtık. Mersin’de Borusan Lojistik’in 18 bin metrekarelik stok sahasının 1.200 metrekaresinde özel çelik ürünlerimizi stoklayarak çözüm ortaklarımıza daha da yakın konuma geldik. Avrupa özel çelik sektöründe sürekli büyüyen bir pazar, ancak Türkiye de bu anlamda Avrupa’dan geri kalır durumda değil. Türkiye’nin savunma sanayi, lojistik ve taşımacılık sektöründe gelişmiş bir ülke olması bu anlamda bizim de burada hızlı ilerlememize imkan sağladı. Türkiye özel çelik pazarının 65-70 bin ton aralığında olduğu tahmin ediliyor. Türkiye’ye gelen çelik bu sektörlerde işlenerek hazır hale getiriliyor ve biz de ithal ettiğimiz ürünleri tüketiciye verip ihracata destek oluyoruz. Türkiye’de ürünlerimizi kullanan üretici firmalar oldukça titiz ve detaycı, işine özen gösteren firmalar. “ açıklamasını yaptı. CİHAN