Güle güle Davut Usta

Bizimkiler dizisinin "Alamancı Davut Usta"sı Selçuk Uluergüven, 73 yaşında öldü. Uluergüven, genç yaşta hayata veda eden tiyatrocu oğlunun yanına defnedilecek!

"Bizimkiler" dizisinde Alamancı Davut Usta'yı canlandıran Türk Tiyatrosu'nun sevilen ismi Selçuk Uluergüven (73), üç aydır tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Herkes onu 80'li yılların sonunda başlayan ve 13 yıl boyunca yaşlı, genç, kadın, erkek herkesi ekran başına kilitleyen Bizimkiler dizisi ile tanıdı. Almanya'dan döndükten sonra tamirci dükkanı açan Davut Ustayı canlandıran Uluergüven'in, "Holt dummkopf", "Patlatırım ensene" ve "Altı kere sekiz" gibi replikleri bir döneme damgasını vurdu. İri yarı görüntüsüyle korkutsa da babacan tavırlarıyla kendini Türk seyircisine sevdirmeyi başaran Uluergüven, 2 yıl önce eşi Türkan Uluergüven ile birlikte, babasının bir dönem valilik yaptığı ve çocukluğunun geçtiği Aydın'a yerleşmişti. 2012'de kısmi felç geçiren Uluergüven, düşerek kalça kemiğini kırınca ameliyat oldu. Takılan protez üç ay önce yerinden çıkınca, ameliyat yeri iltihap kaptı. Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören Uluergüven, önceki gece hayatını kaybetti!

SON İSTEĞİ İSTANBUL'DU..
Eşinin hastanede çok iyi bakıldığını söyleyen Türkan Uluergüven, "Son yılı çok stresli geçirdi. Yaşanan her şeyi kendine dert ediyordu. Son isteği İstanbul'a gitmek oldu" dedi. Uluergüven, kendisi gibi oyuncu olan ve 2004'te 21 yaşındayken tiyatroda geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitiren oğlu Eren'in İstanbul Zincirlikuyu'daki mezarının yanına defnedilecek..

50 YILLIK TİYATROCU
Tiyatroya 1962'de Ankara Meydan Sahnesi'nde başladı. Ankara Sanat Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu, Tiyatro TÖS Halk Oyuncuları Tiyatro Sanat Evi gibi topluluklarda çalıştı. Film ve dizilerde rol aldı. Bahariye Sanat Merkezi Genel Sanat Yönetmenliği'ni de yapan oyuncu, Bizimkiler dizisindeki Davut Usta rolüyle izleyicilerin beğenisini kazandı. Hayat Devam Ediyor, Adanalı, Sadullah Baba, Ezel, Asmalı Konak, Yazlıkçılar gibi dizilerde rol aldı. 1998- 2002 yıllarında Kadıköy Belediyesi Meclis üyeliği yaptı.