Hackerler ADSL Modemlere Girebiliyor

Hackerler evde bulunan ADSL modemlere rahatlıkla girerek bilgilerinize ulaşabiliyor. Hackerler modemleri nasıl ele geçiriyor?

Evde bulunan ADSL modemlere hackerlar girerek bilgilerinize ulaşabiliyor. ADSL modeminin sinyallerini açık olması durumunda hackerlar bilgilere ulaşabiliyor.

ADSL kullanıcılarını bekleyen tehlike. Hackerlar modeminize girerek kontrol sağlayabiliyor. Modemlerin sinyallerinin açık olması durumunda hackerlar modemin kontrolünü sağlayabiliyor.

Kullanılan özel bir kit ile modemlere reset atarak tüm verileri fabrika ayarlarına çevirebiliyor ve şifresini ortadan kaldırabiliyor. Hackerların bu yeni oyunu ADSL modem kullanıcılarını tedirgin ediyor. Hackerlar ev ağlarına sızarak istedikleri bilgilere ulaşabiliyor.

Şifresini unuttuğu Linksys modemine erişmek isteyen kullanıcı Eloi Vanderbeken bu yolu keşfediyor. Pek çok ünlü markanın ADSL modeminde yer alıyor.

Kullanıcılar bu hackerlardan kurtulamıyor. Hackerlar kullandıkları bu yöntemle kolaylıkla modeme zısarak internet bağlantısında kontrolü sağlıyor.

Hackerlar bu saldırıyı sessiz yapamıyor. Hackerlar modemi resetlediği anda modemin tüm bağlantı ayarları da bozuluyor. Kullаnıcı intеrnеtе girmеk istеdiğindе bаğlаntı kurаmıyor.

Bu sаyеdе modеminin rеsеtlеnmiş olduğunu vе sаldırı аltındа olduğunu fаrk еdеbiliyor. Fаkаt еlbеttе kullаnıcılаrın bu sаldırı yöntеmi hаkkındа bilgi sаhibi olmаsı gеrеkiyor.