Hırsızlığa Karşı Komşuna Sahip Çık Projesi

Adana'nın Kozan Emniyet Müdürlüğü, yaz mevsiminde meydana gelebilecek hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla önceki yıl başlattığı uygulamayı sürdürüyor.

Adana'nın Kozan Emniyet Müdürlüğü, yaz mevsiminde meydana gelebilecek hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla önceki yıl başlattığı uygulamayı sürdürüyor. İlçe Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliği'nce uygulanan proje kapsamında, mahalle polisleri apartman ve evleri gezerek vatandaşları uyardı.

'Dost eli' projesi kapsamında yürütülen uygulamada dağıtılan broşür, etiket ve mağnetlerde, her zili çalana kapı açılmaması, çevredeki şüpheli olayların mutlaka 155 ihbar hattına bildirilmesi isteniyor. Emniyet yetkilileri yaz mevsimin gelmesiyle birlikte tatil için ilçe dışına çıkan kişi sayısında yaşanan artışı göz önüne alarak, suç fırsatlarını ortadan kaldırmak ve duyarlılığı artırmak amacıyla uygulamayı tekrarladıklarını belirtti.

Yaklaşık 5 bin el ilanı ve uyarıcı materyal dağıtımına başladıklarını belirten yetkililer, "Vatandaşlarımızın, duyarlılık düzeyini artırmak, birbirinden uzaklaşmaya ve yabancılaşmaya başlayan halkın komşuluk ilişkilerini yeniden canlandırmak, suçun oluşmadan önlenmesini sağlamak amacıyla geçen yıl başlattığımız uygulamayı sürdürüyoruz. Ekiplerimiz, uygulamaya, apartmanlardaki daireleri dolaşmaya başladı. Duyarlı komşuların gözlemi ve emniyetle yapacakları işbirliği sayesinde oluşabilecek birçok hırsızlık olayı ve suç önlenebilir." dedi.

    Etkinliğe Kozan İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Suat Tuncay Eminoğlu ile Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Komiser Yardımcısı Ufuk Kestek ile TDP'li polisler katıldı. CİHAN