Jandarmanın Töreninde Mayın Bulan Köpekler İlgi Gördü

Jandarma Teşkilatı'nın 174.kuruluşu yıldönümü Elazığ İl Jandarma Komutanlığı alanında gerçekleştirilen tören ile kutlandı.

Jandarma Teşkilatı'nın 174.kuruluşu yıldönümü Elazığ İl Jandarma Komutanlığı alanında gerçekleştirilen tören ile kutlandı. Törende mayın ve patlayıcı maddeler ile eğitimli köpeklerin gösterisi ilgi ile izlendi.

Törene Elazığ Valisi Muammer Erol, 8. Kolordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Zülfü Berhoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, Belediye Başkan Yardımcısı Atik Birici, İl Jandarma Komutanı Albay Ufuk Özsoy, Emniyet Müdürü Ayhan Buran, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kutbeddin Demirdağ ile çok sayıda davetli katıldı.

Kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde açıklamalarda bulunan Elazığ İl Jandarma Komutanı Albay Ufuk Özsoy, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) önemli bir parçası olmaktan gurur duyduğunu ifade ederek, Kuruluşun 174. yıldönümünü kutlamanın oldukça mutlu edici olduğunu kaydetti. TSK'nın millete açılan pencere konumunda olduğunu ifade eden Özsoy, "Jandarma’nın Atatürk ilke ile devrimlerinin yol göstericiliğinde, hukuka saygılı, halk ile bütünleşmiş, teknolojinin tüm imkânlarını kullanan ve sorumluluk duygusunu özveri ile yerine getiren azim ve gayret içerisindedir" dedi.

Törene eğitimli köpeklerin gösterileri damga vurdu. Elazığ mahalli oyunlarının sergilenmesi konuklar tarafından çok güzel bir şekilde karşılandı. Tören, resmigeçit ile devam ederek, Jandarma birliklerinin protokolü selamlaması ile son buldu. Daha sonra askeri techizat ile uçak savar, bomba imha ekibi, mayına dayanıklı Kirpi ve araçların sergilenmesi izlendi.




CİHAN