Kadın Girişimciliği İçin Stratejik Ortaklık

Adana'da kadın girişimci sayısının artırılmasına yönelik hazırlanan 'Adanalı Kadınlar Mesleki ve Girişimcilik Eğitimi Alıyor, Kadın Girişimciler Kurumsallaşıyor' projesi kapsamında, 250 kadına dokuz ay süresince girişimcilik eğitimi verilecek!

Adana'da kadın girişimci sayısının artırılmasına yönelik hazırlanan 'Adanalı Kadınlar Mesleki ve Girişimcilik Eğitimi Alıyor, Kadın Girişimciler Kurumsallaşıyor' projesi kapsamında, 250 kadına dokuz ay süresince girişimcilik eğitimi verilecek.

Adana Ticaret Odası (ATO) ve Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) tarafından hazırlanan ve Çukurova Kalkınma Ajansı’nın (ÇKA) da mali destek verdiği projenin protokolü imzalandı. İmza törenine, ATO Başkanı Atila Menevşe, Genel Sekreter Ahmet Nevruz, ÇKA Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak, İŞKAD Başkanı Elif Doğan Türkmen ve dernek yönetim kurulu üyeleri katıldı.

ÇKA Genel Sekreteri Şarbak, kadınların istihdamı ve iş hayatına kazandırılmalarına yönelik projelere büyük önem verdiklerini ve bu yöndeki çalışmaları desteklemekten mutluluk duyduklarını belirtti. Genel Sekreter Zekeriya Şarbak, “Böylesine önemli bir konuda çalışma yapan ATO ve İŞKAD’ın yetkililerini kutluyor, projenin ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

ATO Başkanı Menevşe ise hayatın her alanında ekonomik ve siyasi birçok sorunların çözümü için kadınların güçlendirilmesi gerekirken, dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de toplumsal yaşamın en temel alanlarında bile kadın ve erkek eşitliğinin sağlanmasında güçlükler yaşandığını vurguladı. Kadınların hem sosyal hem de iş hayatında daha fazla inisiyatif ve görev üstlenmesini istediklerini aktaran Menevşe, bu kapsamda önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini vurguladı. Menevşe, uzun süren bir çalışma döneminin ardından tamamlanan, ‘Adanalı Kadınlar Mesleki ve Girişimcilik Eğitimi Alıyor, Kadın Girişimciler Kurumsallaşıyor’ adlı projenin de bu yöndeki çalışmalarından birisi olduğunu vurguladı. Kadın girişimcileri, erkek girişimcilerin sayısıyla yarışır hale gelmesini istediklerini belirten Menevşe, Türkiye'de kadınların istihdam oranının yaklaşık yüzde 25 olduğunu, bu rakamın mevcut potansiyelin ancak dörtte birinin kullanıldığını ortaya koyduğunu söyledi.

Kadın elinin değmediği bir ekonominin bereketinin olmayacağına inandıklarını kaydeden Menevşe, “Kadınlarımızın iş hayatına katılmalarıyla ekonomimizin bereketinin de artacağına inanıyorum. Bu düşünceyle İş Kadınları Derneğimiz ile böyle bir proje hazırlayarak, kadınlarımızın iş hayatına katılmalarını teşvik etmek istedik. İnanıyorum ki dokuz ay sonra Türk ekonomisine ve iş dünyasının içerisinde yer alacak 250 kadın girişimcimiz sayesinde Türk ekonomisinin 2023 hedeflerini yakalaması daha da kolaylaşmış olacaktır.” diye konuştu.

İŞKAD Başkanı Elif Doğan Türkmen de 9 ay sürecek proje kapsamında 250 kadına girişimcilik eğitimi verileceğine işaret etti. Türkmen, “Adana’da kadın girişimciliğinin artırılmasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Daha önce Güney Rotary Kulübü işbirliği ve KOSGEB desteğiyle Uygulamalı Girişimcilik Kursu düzenleyerek kadın girişimciliğinin artması için önemli bir adım atmıştık. Aynı anda, ‘Kızlarımız Girişimci Olsun’ projesiyle de liselerde öğrenim gören kız öğrencilere girişimcilik seminerleri verdik. Şimdi de Adana Ticaret Odası ile böyle bir projeyi gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kadın istihdamının ve daha da önemlisi kadın girişimciliğinin artmasının hem Adana hem de ülke adına çok önemli bir kazanım olduğuna inanıyoruz. Bu çalışmaların diğer sivil toplum örgütlerine örnek olmasını umuyoruz.” dedi.
CİHAN