Kırıkkale Belediyesi, Girişimcilere Destek Vermeye Devam Ediyor

Girişimcilik eğitimine katılan 120 girişimci adayına sertifikalarını verdiklerini açıklayan Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, talebin yoğun olması sebebiyle Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Kır.

Girişimcilik eğitimine katılan 120 girişimci adayına sertifikalarını verdiklerini açıklayan Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, talebin yoğun olması sebebiyle Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Kırıkkale Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde 120 kişiden oluşan 4 grupla yeni bir girişimcilik eğitimine başladıklarını söyledi.

Kırıkkale"de girişimcilik bilincinin en üst seviyede olması için girişimcilere eğitimler verilerek destek vermeye devam edeceklerini belirten Korkmaz, "Verilen eğitimle öncelikle kendi işini kurmak isteyen girişimcileri bilinçlendirerek ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliği güçlendirmeyi hedefliyoruz. Girişimcilik, yeniliğin ve kalkınmanın kaynağıdır. Ne kadar çok yeni, başarılı ve sürdürülebilir işletme kurulursa o kadar fazla istihdam, çeşitlilik ve ekonomik canlılık oluşacaktır. Uzun vadede ise başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi amaçlanmaktadır." dedi.

Korkmaz, şu şekilde açıklamalarına devam etti: "Eğitimini tamamlayan katılımcılar, iş fikri geliştirme, pazar araştırması yapma, üretim planı hazırlama gibi konuları öğrenerek kendi iş planlarını oluşturmuş olarak sertifika almaya hak kazanacak. Sertifika alan katılımcıların iş planları KOSGEB tarafından onaylandığı takdirde, 30 bin liraya varan hibe ve 70 bin liraya varan faizsiz girişimci desteklerinden faydalanabilecek."
CİHAN