Türk Kızılay'ı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, 1968 yılında bir grup idealist doktor tarafından kurulan Kızılay'ın, bugüne kadar hastaya ilaç, yaralıya şifa, ihtiyacı olanın sofrasına aş olarak toplumun iyilik eli olduğunu bildirdi.
Kızılay'ın kuruluşunun 145. yılı nedeniyle açıklama yapan Saygılı, ''Din, dil, ırk ayrımı yapmadan ayrımsız ve hesapsız yaraları sarmaya devam ediyoruz.'' dedi.
Saygılı, Kızılay’ın Osmanlı-Rus Savaşı’ndan Kıbrıs Barış Harekâtı’na kadar geçen sürede, Türkiye’nin taraf olduğu tüm savaşlarda, cephe gerisinde kurduğu hastaneler, hasta taşıma servisleri, donattığı hastane gemileri, yetiştirdiği hemşireler ve gönüllü hasta bakıcılar aracılığıyla savaş alanında yaralanan ve hastalanan yüz binlerce askerin yardımına koştuğunu aktardı.
Saygılı, Kızılay'ın, yıllar yılı yardım elinin ülke sınırlarının dışına da uzandığını vurgulayarak, ''Balkanlar’dan Orta Asya’ya, Orta Doğu’dan Afrika’ya, Güney Asya’dan Kafkaslara kadar dünyanın neresinde bir insan acısı varsa onu dindirmek için çaba gösterdi. Dünyanın 78 farklı ülkesinde ihtiyaç anında Türk Kızılayı vardı. Uluslararası arenada gerçekleştirilen bu yardım çalışmaları Türkiye’nin tanıtılmasına da kuşkusuz büyük katkı sağladı.'' ifadelerine yer verdi.
Kızılay'ın hizmetlerinin sadece savaş ve afet dönemleri ile sınırlı kalmadığını ifade eden Saygılı, açıklamasını şöyle sürdürdü: ''Toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak gibi önemli görevler üstlenen ve birçok konuda da öncü olan Türk Kızılayı; kan, sağlık, sosyal yardım, gençlik ve eğitim alanlarında da hizmetler sundu. Yaralıya kan, hastaya ilaç, yoksula aş, öğrenciye burs oldu.''
Saygılı, dünyanın sayılı, bölgesinin ise en güçlü yardım kuruluşu haline gelen Türk Kızılayının 145. yaşında, yardımseverlerin her geçen gün artan güveni ve desteği ile ihtiyaç sahiplerinin umutlarını yeşertmeye devam ettiğini sözlerine ekledi.
CİHAN