Kırıkkale Müftülüğü tarafından 'Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Bölge Yarışması' düzenlendi. Din görevlileri Kur’an-ı Kerim'i en güzel okumak için yarıştı.
Türkiye genelinde her yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Bölge Yarışması’ bu yıl Kırıkkale İl Müftülüğü’nce Nokta Camii'nde gerçekleştirildi. Vatandaşlar tarafından yoğun ilginin gösterildiği yarışmada Ankara, Bartın, Bolu, Çankırı, Düzce, Eskişehir, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale ve Zonguldak illerinde birinci olan din görevlileri Kur’an ziyafeti sundu.
TAM PUAN ALMAK İÇİN GAYRET ETTİLER
Yarışmada din görevlileri, Kur'an-ı Kerim'den belirlenen sure ve ayetleri okuyarak jüri üyelerinden tam puan almak için en güzel şekilde okumaya gayret etti. Farklı makamlarda Kur’an okuyan din görevlileri, iki şekilde de puanlamaya tabi tutuldu. Yarışmada Kırıkkale’yi Seyrantepe Camii İmam-Hatibi Serdar İlhan temsil etti. Yarışma sonuçları daha sonra İl Müftülüğü jüri ekibi tarafından açıklanacak.
Yarışma öncesi konuşma yapan İl Müftüsü Bekir Gerek, Diyanet işleri Başkanlığı’nın bu yarışmayı her yıl yaptığını ve bu yıl da Kırıkkale’de yapılmasına karar verdiğini söyledi. Bu yarışmalardaki amacın rekabet değil, teşvik amaçlı olduğunu dile getiren Gerek, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın yapmış olduğu bu hizmet, hayırlı bir hizmettir. Din görevlilerimize bu kapsamda teşvik olması için çalışmalarımız devam edecektir.” şeklinde konuştu.
Kur’ân’ın nasihat, dertlere şifa, hidayet ve rahmet olduğunu hatırlatan Gerek, “Kur'an, yalnızca insanların ölüm ötesi hayatlarını ilgilendiren hususları açıklayan, ibadetler hakkında bilgi veren ve Yaratıcı'nın birliği ve varlığını ortaya koyan delilleri değil, aynı zamanda o, insanların dünyadaki mutluluklarını temin hususunda da yol gösterendir.” ifadesinde bulundu.
"MUTLULUK VE BEREKET GETİRİR"
Gerek, sözlerine şöyle devam etti: “Kur'ân, insanlar için güzel bir nasihatçı, yol gösterici ve kalplerin şifa kaynağıdır. Kur'ân, bütün insanlık için rehberdir. İnsan ne kadar ilerlerse ilerlesin, maddî olarak hangi seviyeye ulaşırsa ulaşsın, Kur'ân'ın ona gösterdiği prensiplerden asla müstağni kalması düşünülemez. Kur’ân okunan yere melekler, rahmet ve sekîne iner. Kur'ân, okunduğu yere huzur, mutluluk ve bereket getirir. Okuyan kimselere sevinç verir. Gam ve tasalarını dağıtır, ümitsizliklerini siler, onları canlı ve aktif bir hale getirir. Her türlü vesvesenin o insanlardan ve okunan yerlerden kaçmasını sağlar.”
Kur'an-ı Kerim’in insanlara ahirette de büyük kazanç sağladığını açıklayan Gerek, “En küçük bir iyiliği dahi karşılıksız bırakmayan Cenab-ı Hakk, insanın bu dünyada değer verip meşgul olduğu Kur'an-ı, kişinin ona sahip çıkması ve onunla samimi bir alâka kurması oranında insana şefaatçi yapar.” diye konuştu.
CİHAN